Belföld Kékfény 

Zsarolás drog, ügyvédi visszaélés: őrizetbe vettek egy MSZP-s képviselőt

A Budapesti Nyomozó Ügyészség egy helyi önkormányzati képviselőként is működő ügyvédet zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki és indítványozta az előzetes letartóztatását.

 

A fővárosi főügyész közleménye szerint a képviselőként is tevékenykedő ügyvéd járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó halála után az ügyvéd idén júliusban az örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan ötven százalékát hatmillió forintért (a valós értéknél alacsonyabb árért) adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre. A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az ingatlan felének eladásáról szóló adásvételi szerződést aláírta, az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott.

Végül a sértett közbeavatkozott, így a Földhivatal a tulajdonjogot nem jegyezte be – áll a közleményben, amelyben az is szerepel, hogy a budapesti nyomozó ügyészek december 15-én a hajnali órákban – házkutatással is egybekötött – akciót hajtottak végre az ügyvéd budapesti tartózkodási helyén. A házkutatáskor kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

Mindezek alapján a férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás, ügyvédi visszaélés, közokirat-hamisítás kísérlete, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozta az előzetes letartóztatását.

Kamarás Géza, Simonka Csaba ügyvédje a PestiSrácok.hu-nak elmondta, hogy valóban eljárás zajlik ügyfele ellen. A védő hozzátette ugyanakkor, hogy az MSZP-s politikus az ügyészségi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekményeket.

Az őrizetbe vételre az MSZP is reagált. A párt közleményében azt írta, hogy

“Simonka Csaba önkormányzati képviselő saját maga felel a tetteiért. Az MSZP az eljárás végéig azonnali hatállyal felfüggeszti párttagságát.”

 

 

/ PS nyomán Patrióta;   Vezető kép: Youtube /

 

Kapcsolódó tartalmak