Kékfény 

Vonaton és kamionon bújtak meg a migránsok

Egy Szerbia felől érkező gyorsvonat padlásterében három, egy kamion rakterében négy migráns próbált meg illegálisan bejutni Magyarországra. A migránsok nem tudták sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni…

VONATON MEGBÚJT MIGRÁNSOK

Kelebia vasúti határátkelőhelyen a Szerbia irányából belépő gyorsvonat átkutatása során a padlástéren elbújva a rendőrök 2019. január 19-én három külföldit találtak, akik iráni állampolgárnak vallották magukat.

A KAMION RAKTERÉBEN BÚJTAK MEG

A tompai határátkelőhelyen a NAV pénzügyőreinek jelzése alapján a rendőrök 2019. január 18-án, pénteken egy belépő montenegrói kamion rakterében elbújva négy külföldi férfit találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A migránsok egyik esetben sem tudták a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök visszaszállították őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.​

AZ EMBERCSEMPÉSZEK SEM TÉTLENEKEDNEK

A Készenléti Rendőrség emberei megállítottak egy német rendszámú Mercedes Vito típusú gépkocsit Nagybaracska külterületén, az 51-es számú főúton. Az egyenruhások intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét, egy 37 éves iráni férfit, a mellette helyet foglaló 31 éves iráni férfit és a velük utazó nyolc külföldi személyt, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

A rendelkezésre álló adatok szerint az iráni férfiak segítséget nyújtottak a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Németországba szállítsák.

A járművezetőt és társát az egyenruhások előállították, velük szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A férfiakat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. A nyolc becsempészni kívánt migránst a meghallgatásukat követően visszakísérték a határzárhoz.

/Police.hu nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak