Belföld 

Vona Gábor kiszáll a politikából – ki lesz a Jobbik elnöke?

Tartja a szavát és nemcsak lemond, hanem át sem veszi országgyűlési képviselői mandátumát. Kiszáll a politikából, vállalja a felelősséget. Melyik politikus volt a rendszerváltás óta ilyen becsületes? 

Facebookon közölte, hogy nem indul pártja következő tisztújításán és parlamenti mandátumát sem fogja felvenni. A Jobbikra szavazóknak ugyanakkor megköszönte, hogy támogatták pártját.

A Jobbik elnöke már a választás estéjén beváltotta ígéretét, és lemondott az elnökségről. Bejegyzésében most fokozta az eddigieket azzal, hogy a párt tisztújításán nem méreti magát ráadásul a parlamenti mandátumával sem él. Egyúttal megköszönte a több mint egymillió embernek, aki támogatta a pártot a választásokon.

 Toroczkai László a legesélyesebb?

Aki kicsit is követte az elmúlt időszak Jobbikhoz köthető eseményeit, láthatta, hogy Toroczkai László népszerűsége a párton belül és kívül folyamatosan csak nőtt. Nemcsak az ő facebook-falán jelentek meg a Jobbik vezetésének átvevésére buzdító hozzászólások, hanem jóval szélesebb körben is mindenki erre bíztatta. Információink és elemzéseink szerint valószínűleg ő a legesélyesebb arra, hogy átvegye a Jobbik vezetését – persze, ehhez a párt alapszervezeteinek is meg kell szavaznia, és kérdéses, hogy kik jelöltetik még magukat?

/Index, ATV nyomán Patrióta/

 

Kapcsolódó tartalmak