Belföld 

Volt MSZP-s miniszter jelölésében segítettek csalással a fideszesek

Bebizonyosodott, amit eddig is sejteni lehetett: a Fidesz kamupártok és jelöltek tucatjaival, százaival akarja az ellenzéki erőket megosztani. Eddig csak következtetni lehetett erre, például abból, hogy egyes fideszes városi kerületekben minden jelölt indulását elfogadták, míg a néhány ellenzéki kerületben a visszaélések nyomán alig maradt fent a rostán néhány párt.

Szávay Istvánnak, a Jobbik zuglói országgyűlési képviselőjelöltjének facebook bejegyzése a választási bizottság határozatával itt érhető el. Alább a bejegyzés szövege:

A hatalom elvesztésétől, de még inkább az elszámoltatástól rettegő Fidesz újabb választási csalása lepleződött le, ezúttal Zuglóban. A semmiből feltűnt Lendülettel Magyarországért nevű álellenzéki kamupártról eddig is sejthető volt, hogy 47 képviselőjelöltjük elindulását a kormánypártok segítik, most azonban maga a pártelnök, Medgyessy Péter egykori minisztere, Lévai Katalin bukott le.

A zuglói választási bizottság ugyanis mai ülésén elutasította képviselőjelöltként való nyilvántartásba vételét. Ráadásul elképesztően ostobán és feltűnően csaltak. Több ajánlóívük egy az egyben megegyezett a Jelen Tamás fideszes jelölt által leadott ajánlóíveken szereplő nevekkel, a sorrend is azonos volt, ami nyilvánvalóan teljesen életszerűtlen!

Miután tegnap nyilvánosságra került, hogy egy helyi fideszes önkormányzati képviselő is aláírt nekik, már érezték, hogy baj lesz, ezért megpróbáltak előremenekülni, de a helyzeten ez már nem segített. Kimondható tehát, hogy a zuglói Fidesz és annak képviselőjelöltje visszaélt a választók bizalmával, az őket támogató polgárok adatait átadták Lévai Katalinnak, az aláírásokat pedig odahamisították, hogy így segítsék – az ellenzéki szavazatok megoszlásában reménykedve – az egykori MSZP-s miniszter indulását a választásokon.

Orbán Viktor bukás felé tántorgó pártjának semmi sem drága, hogy hatalmát megőrizze, még az őket támogató és bennük bízó polgárok elárulására és a személyes adataikkal való üzérkedésre is képesek.

Emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk!

A Fidesz tagad és vizsgálatot követel

A Fidesz helyi szervezete sajtóközleményben reagált a zuglói választási bizottság Lévai Katalint érintő döntésére. A határozat arról szólt, hogy elutasították az egykori MSZP-s miniszter Lévai nyilvántartásba vételét, miután a rá és a Fidesz helyi jelöltjére leadott ajánlóívek sok esetben teljes megegyeztek.

Ez már a Fidesz ingerküszöbét is elérte, némi szűkszavúsággal ezt közölték:

Amennyiben a kerületben az országgyűlési képviselői jelöltállításokkal kapcsolatban bármilyen szabálytalanság merült fel, azt azonnal vizsgálják ki. Ez a választási szervek feladata.

/Patriota.info/

Kapcsolódó tartalmak