Belföld 

Volner János alátámasztja Novákot: a Jobbik nem tette vezető témájává a migrációt és a kerítést, így a Fidesz 2/3-al nyert

Novák Előd nemrég egy Facebook-bejegyzésében fejtette ki, hogy a pártban Toroczkai László képviselte először markánsan, hogy politikai témává kell tenni a migrációt és a kerítést, de a vezetőségen ez nem ment át. Most Volner János is megerősíti mindezt és magyarázatot is ad arra, hogy miért nem indult az elnöki posztért.  Novák és Volner szerint a Jobbiknak lehetősége lett volna egy erősebb kampányra, azonban a párt nem vállalta fel a migráció témáját markánsan. Volnerék szakmai anyagokat is kértek a szakértőiktől a migrációval kapcsolatosan…

Toroczkai László, mint Ásotthalom polgármestere szinte elsőként találkozott migránsokkal a déli határon. Facebook-oldalán (katt) országos érdeklődést váltottak ki az erről szóló bejegyzései, még akkor, amikor a pártok fülük botját sem mozdították.

Először Novák Előd írt egy hosszabb bejegyzést (katt), amiben kifejti, hogy a Jobbik nem merte felvállalni a kerítést: “még a részvételemmel működő Jobbik-elnökségben valóban felmerült a határkerítés ötlete 2015 júniusában, de a vezetőség elvetette, így a Jobbik sosem javasolta azt, amit a Fidesz-kormány egy-két hónapra rá megcsinált.

Bár Toroczkai László valóban felvetette fél évvel korábban (nicsak: az Origo még nem is törölte ezt a 2015. januári cikket!), de ő akkor még nem volt elnökségi tag (ráadásul sajnos alelnökké válása óta sem minősülnek javaslatai egyben a Jobbik álláspontjának is), pártvezetésünk elvetette az ötletet, a “tűzparancs” szintjén kezelve a kerítés javaslatát, mondván: abszurd egy újabb vasfüggöny, ilyet az EU-ben nem lehet. E kishitűséggel szemben pedig a kormány megcsinálta.”

Volner János is megerősítette ezt Facebook-bejegyzésével (katt): “A vezető testületeinken belül sokat küzdöttem azért, hogy tegyük a migrációt a Jobbik vezető témájává, hogy ostorozzuk a Fideszt a határvédő kerítés megépítését követelve akkor, amikor az még egy kósza gondolat sem volt a fideszes politikusok fejében. Az elképzeléseim elbuktak, én pedig fegyelmezett katona voltam és soha nem beszéltem ki, mert egyetlen szóval, a hivatalos álláspontunktól eltérő véleménnyel sem szerettem volna gyengíteni a Jobbikot. De ez már történelem: a Fidesz a migrációt a vezető témájává tette és kétharmaddal nyert…”

Barcsa-Turner Gábor szintén megerősíti Volner szavait egy bejegyzésben, miszerint: “Volner János igazat mond, ezt már csak onnan is tudom, hogy jómagam is résztvettem a migrációval kapcsolatos szakmai anyagok kidolgozásában és egyedül Volner János mutatott komoly érdeklődést a téma iránt a Jobbik felsővezetéséből. Ő elkérte ezeket az anyagokat, sőt, kérte, hogy dolgozzunk ki továbbiakat, amiket meg is tettünk, mindaddig, amíg nyilvánvalóvá nem vált, hogy a Fidesz elvitte a témát. Bejegyzésében kifejti, hogy a Jobbik miként mulasztotta el a történelmi lehetőséget és nyert a Fidesz a kerítéssel a migráció témájával 2/3-ot.”

Tisztújítás a Jobbikon belül

Május 12-én tartja a Jobbik a tisztújító kongresszusát, ahol Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton páros mellett Toroczkai László – Dúró Dóra is esélyes az elnök-elnökhelyettesi posztok elnyerésére. Sorra jelentek és jelennek meg hol az egyik, hol a másik párost támogató bejegyzések a párt különböző szintjeiről, így megjósolni is nehéz, hogy mi lesz a tisztújítás eredménye.  Novák Előd is indult az alelnöki posztért, de aztán visszalépett.

Nem is kell belső információkkal rendelkezni ahhoz, elég, ha az ember ismer jobbikosokat, hogy lássa milyen hatalmas mozgolódás lépett életbe a Jobbikban. Toroczkai Lászlót, a habonyi médiát megszégyenítő módszerekkel támadják az interneten, illetve suttogó propagandában is számos féligazságot, csúsztatást és hazugságot terjesztve róla, hogy elhiteltelenítsék a párton belül. Erről a lejáratásról ő is nyilatkozott nemrégen (katt).

/Patrióta/

 

 

Kapcsolódó tartalmak