Belföld 

Volnert kizárták a Jobbikból, vele távozik Apáti és Fülöp Erik is a frakcióból

Kemény nap volt a pénteki: Volner János besokallt, a tagsághoz intézett, azonban “kiszivárgó” levéllel ment neki a Jobbik vezetésének, miszerint összefognának az LMP-vel és más balosokkal. Reagált Szabó Gábor pártigazgató, Sneider Tamás, de még Dúró Dóra is, aztán a frakcióülésen kizárták végül Volner Jánost és vele távozik Fülöp Erik és Apáti István is.

A Jobbik pénteki frakcióülésén kizárták a párt parlamenti képviselőcsoportjából Volner Jánost, a párt alelnökét. A kizárást 17 igen, 4 nem, és 3 érvénytelen vokssal szavazták meg. Volner János maga jelentette ezt be az ülés után. Azt mondja, parlamenti mandátumát megtartja. A döntést követően két másik jobbikos képviselő, Fülöp Erik és Apáti István is úgy döntött, hogy kilép a frakcióból. Az a híresztelés azonban nem igazolódott be, hogy Steinmetz Ádám is kilép a frakcióból.

Jakab Péter szóvivő azt mondta, hogy az elnökség úgy döntött, hogy etikai eljárás indul a képviselő ellen, amely a pártból kizárással is végződhet. Volnert felszólították, hogy adja vissza szombat délig a mandátumát, akárcsak Fülöp és Apáti. Jakab azt mondta, nem igaz, hogy a balliberális pártokkal keresnék az együttműködést, hiszen a DK-val és az MSZP-vel is kizárják ezt, és országosan az LMP-vel sem keresik.

Abba Jakab nem akart belemenni, hogy az EP-lista mennyire játszott szerepet Volner támadásában, vagyis az, hogy nem ő vezeti a párt listáját a jövő évi választáson. 

Úgy tűnik, hogy a Jobbiknak végleg vége. Nemcsak, hogy karakterek nem maradtak mára a frakcióban, hanem a tagság is eltűnőfélben van, a frakció is leapadt és teljesen hiteltelenekké váltak minden irányban.  Annyit azért tegyünk hozzá, hogyha Volnernek a választások után jut eszébe az igazság-beszéd, akkor most Toroczkai Lászlóval vezetnének egy stabil és erős pártot…

Korábban írtuk – Volner János levele a tagsághoz, ami azóta a Facebookon is kering:

Kedves Barátaim!

Soha nem fordultam még levéllel a választókerületi elnökeinkhez és szervezőinkhez, de most kénytelen vagyok ezt tenni: be kell kapcsolnom a vészcsengőt pártunk jelenlegi iránya és állapota miatt. Már az elején ki kell jelentenem: én egy nemzeti értékrendet valló, a balliberális erőket elutasító párthoz csatlakoztam, és ilyen pártnak szeretném a Jobbikot megőrizni.

Szögezzük le: a Jobbikban most zajló folyamatoknak az égvilágon semmi közük nincs az általam is támogatott néppártosodáshoz, ahogyan a nemrég elfogadott kiáltványhoz sem. A Jobbik elnöke és elnökhelyettese minden eddiginél erősebb szövetséget kíván kötni az önmagát alapító nyilatkozata szerint liberális, balközép pártként meghatározó, aktuálisan az önfelszámolás útján haladó LMP-vel. Ezzel a szövetséggel immár nyíltan felvállalva létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása. És ez még csak a kezdet, az elnökségi üléseinken ennél sokkal vadabb ötletek is felmerültek már… Számomra ez teljességgel elfogadhatatlan! Mi lesz így a nemzeti értékrendünkkel, az eredeti céljainkkal?

Meg kell állnunk, és önvizsgálatot kell tartanunk. Nemrég még mi, nemzetiek és radikálisok voltunk azok, akik megismertették az ország népével a szabadkőműves spekuláns, Soros György kártékony tevékenységét. Ma pedig már ott tartunk, hogy a Soros-féle CEU rektorhelyettese Gyöngyösi Mártonnal közösen szervez brüsszeli konferenciát és nyit meg újabb kapukat ott, ahol nemzeti értékrendű pártként még kopogtatnunk sem lenne szabad. Igaz, hogy túltolja a Fidesz a sorosozást, de attól még Soros és a hozzá hasonló gazemberek a magyarság ellenségei maradnak. Emlékezzetek csak: nemrég még Gyurcsány és a pártja ellen küzdöttünk, ma viszont már a DK jelöltjét segítjük választási győzelemhez a fővárosban. Pedig az ördöggel akkor sem köthetünk szövetséget, ha előnyöket ígér!

A Jobbik – jelentős részben a fent említettek miatt – katasztrofális állapotban van. A tagságunk jelentős része kilépett, a nemrég még fehér abrosz mellett fogadott, “szeretve tisztelt” polgármestereink fele sok önkormányzati képviselőnkkel együtt itthagyott minket (azóta persze ők is árulóknak lettek nyilvánítva), a Jobbik augusztusi családi napja pedig gyakorlatilag kongott az ürességtől. Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton a vitatott tisztaságú tisztújítást követően nem tanúsítottak bölcsességet, és nem keresték a szavazatok közel felét megszerző oldallal történő megegyezés lehetőségét. Ehelyett gyakorlatilag kiirtottak, elüldöztek a Jobbikból legnépszerűbb női politikusunkkal, Dúró Dórával kezdve rengeteg értékes embert, akikről kiderült, hogy a tisztújításon nem őket támogatták. A több száz fizetett alkalmazottunk közül már csak egy-két olyan ember akad (még!), akik a tisztújításon nem rájuk szavaztak.

A parlamenti frakciónk hitehagyott, csakúgy, mint a vezetőink: Vona Gábor és Gyöngyösi Márton is arról beszéltek egy-egy interjúban, hogy teljesen reménytelennek látják a Fidesz leváltását. A jelenlegi, karakterét vesztett politikánkkal már csak biodíszlet leszünk a Fidesz rendszerében, nem csodálkozhatunk tehát, hogy a tehetetlen és ordítóan kormányképtelen ellenzék miatt megerősödött az ellenzékváltó hangulat. Eközben a Jobbikon belül gátlástalan eszközökkel folyik a kiszorítósdi, engem például többen is folyamatosan, a legaljasabb eszközökkel nyírnak, amiért nem vagyok hajlandó elfogadni a nemzeti politizálás feladását és ellenzem a baloldallal történő összeborulást. Bocsánat, de én nem kurvának álltam! A Nemzet ügyeiben nincs és nem is lehet alku!

Mivel a jelenlegi elnökségnek senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra, a Jobbik alapszabályából adódó lehetőséggel élve kezdeményeztem az elnökség feloszlatását és egy tisztújító kongresszus összehívását. Ha az elnökségünk erre nem lesz hajlandó, élni fogok az alapszabály nyújtotta lehetőségekkel és a Jobbik legnagyobb szavazatszámmal megválasztott alelnökeként viselt felelősségem tudatában magam kezdem megszervezni a tisztújító kongresszust. Nem is tehetek mást: sem a Jobbik lelkének elvételéhez, sem a szebb jövő feladásához nem járulhatok hozzá.

Töretlen hűséggel a Nemzetem iránt:

Volner János

Szabó Gábor pártigazgató reagált a történtekre:

Tisztelt választókerületi elnök! Tisztelt választókerületi szervező!

Ma reggel Volner János körlevelet küldött szét a vezetőinknek, amelyben olyanokkal vádolja meg azt az országos elnökséget, amelynek ő is tagja, amelyek nem igazak. Ráadásul nem sokkal a levél kiküldése után annak szövege megjelent a fideszes médiumoknál.

“A levél valótlanságokat állít, ugyanis az elnökség kizárta már az MSZP-vel, Dk-val, Momentummal való országos összefogás lehetőségét, a DK-val és MSZP-vel meg önkormányzati szinten sem tartjuk ezt elképzelhetőnek, erről a múlt heti kongresszuson tájékoztatta is a küldötteket beszédeikben Sneider Tamás és Bana Tibor.

A Momentummal és az LMP-vel sincs ilyen tervezve országosan, sőt jelenleg még az is vita tárgyát képezi, hogy az LMP-vel mennyire lehetséges önkormányzati szinten összefogni, pedig ezt szeretné néhány jobbikos szervezet.

A CEU volt rektorhelyettese még 2017 novemberében a brüsszeli béruniós konferenciánkon vett részt, ő Teplán István, akit Dúró Dóra szervezett be az értelmiségi holdudvarba, és ő ajánlotta a vezetés figyelmébe még 2017 augusztusában, mint értékes embert. Semmilyen munkakapcsolatunk nincs az illetővel.

Hamis állítás, hogy a májusi tisztújító kongresszus óta a tagság jelentős része kilépett volna, ezzel szemben éppen tegnap tájékoztattam mind az elnökséget, mind Volner Jánost is, hogy az elkészült összesítés alapján a tagságunk kevesebb mint 7 százaléka lépett ki. Persze ez sem kevés, de azért a 93 százalék itt küzd tovább szeretett közösségünkben.

A Jobbikban sokan úgy láttuk, hogy a múlt heti nagyon jól sikerült, lélek visszaadó kongresszus és az egyhangúlag elfogadott Nemzeti Ellenállásról szóló kiáltvány elfogadása után, végre teljes figyelmünk a munkára, az építkezésre és az 1,3 millió szavazónk képviseletére tudunk majd koncentrálni.

Ezek szerint valakik nem nézték ezt jó szemmel, és minden eszközzel meg akarják akadályozni a Jobbik talpra állását és újbóli erősödését.

Sajnálom, hogy János nem vett részt sem az elmúlt 2 országos választmányi ülésen, sem az elmúlt két kongresszuson, mert így akkor lehetősége lett volna álláspontját, nem csak az elnökségi ülésen, hanem a küldötteknek is elmondania, és mi is cáfolhattuk volna az itt leírt igaztalan vádakat, hatékonyabb módja lett volna az álláspontja kifejtésének, mint olyan körlevelet megírni, amely pillanatokon belül a fideszes sajtónál landol.

A Jobbik parlamenti frakciója ma délutáni ülésén áttárgyalja majd a kialakult helyzetet.

Szabó Gábor, pártigazgató

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja ma délután rendkívüli frakcióülést is tart, majd utána egy sajtótájékoztató keretében számolnak be az ott született döntésről. Az eseményről természetesen tudósítunk.

SNEIDER: VOLNER JÁNOS LEVELÉVEL EGYIDŐBEN 18 JOBBIKOS E-MAIL CÍMÉT TÖRTÉK FEL

Köztük a pártelnök kabinetfőnökének levelezőprogramját is. 

“Elsőre azt gondolná az ember, hogy az Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselővel és a balliberális Schmuck Andorral közös két hetes Maldív szigeteki szavazatellenőrzés során beszedett UV sugárzás hatására hályog képződött kedves János képviselőtársam szemén. Ám mindenki számára nyilvánvaló, hogy János Jobbikot hátráltató tevékenysége nem a repülőről kilépve kezdődött el, és nem külső segítség nélkül zajlik.”

– írja Facebook oldalán Sneider Tamás, a Jobbik elnöke Volner János – a fideszes sajtónál landoló levele kapcsán.

“János levelével teljesen egyidőben tizennyolc tagtársunk e-mail fiókját törték fel. Többek között legfontosabb munkatársamét, az Országgyűlés alelnöki kabinetvezetőjének fiókját. Ilyen szintű hivatali adatvédelem alatt álló munkatársak e-mailjeinek feltörésére csak a legprofibb személyek alkalmasak.” – írja a politikus.

Emlékeztetett: Múlt szombaton tisztába tettük a Jobbik irányvonalát, hatalmas egységet mutattunk fel. (Volner János nélkül.) Meghirdettük az ellenállást az országrablókkal szemben. Ezen a héten hétfőn Orbán Viktor ország-világ előtt bevallotta, hogy már harminc éve korrupt és az is fog maradni. Az országrablók támadásba lendültek. Ha vannak köztünk zsarolhatók, vagy egyszerűen csak gyenge valaki, akkor behódol és beáll a szolgák közé. Mi viszont menetelünk a harcba…

Dúró Dóra is reagált

Sajnálom, hogy Szabó Gábor Jobbik-pártigazgató hazugságával belerángat ebbe az ügybe. A Soroshoz köthető CEU alapítóját nem én vittem a Jobbik holdudvarába, hanem Kepli Lajos szervezte be, és már Vona Gábor is ismerte, Kepli Vonára hivatkozva továbbította nekem mint az oktatási bizottság elnökének pártfeladatként, hogy találkozzak vele. Tehát nem én ajánlottam a vezetés figyelmébe, a kapcsolatfelvétel már korábban megtörtént, és álláspontom a CEU-val kapcsolatban egyértelmű volt mindig is, nem véletlenül tagadtam meg az érdeküket szolgáló alkotmánybírósági beadvány aláírását, amire felszólította a Jobbik képviselőit a pártvezetés, melynek csak két akkori tagja, Toroczkai László és Volner János ellenezte a CEU-t szolgáló döntését. Vona Gábornak azt a kérését sem voltam hajlandó végrehajtani, hogy a CEU ügyében rendkívüli ülést hívjak össze az országgyűlés oktatási bizottságában elnökként, sőt a plenáris ülésre vonatkozó jobbikos témafelelősséget is visszautasítottam.

/Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak