Közélet 

(Videó!) Világméretű támadást tervez a kiber kalifátus

Az Iszlám Államot támogató hacker csoport adott ki figyelmeztetést egy közelgő internetes háborúról nemrég, melynek elsődleges célpontja az Egyesült Államok

A magukat “Electronic ghosts of the caliphate” (a kalifátus elektronikus szellemei) nevező hackerek közleménye szerint, az ISIS ellenségeivel szemben fognak számítógépes támadásokat végrehajtani, melynek legfőbb célpontja az USA lesz.

Egy hatalmas internetes háború fog kezdődni

– figyelmeztetnek a videóban.

A tervezett számítógépes támadások kezdetét 2017. december 8. napjában jelölték meg. Ezt a napot a hackerek úgy említik, hogy

Fekete nap, amire emlékezni fogtok

Egy forrásunk szerint azonban már október elején megkezdték terveik végrehajtásának előkészületeit.

A december 8-i időpontot szimbolikus értelműnek szánták, mert az egyetemes egyházban parancsolt ünnepként tartják számon ezt a napot, mint a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának napját. Így akartak ismételten félelmet kelteni. Mivel az időpont lejárt a támadás bármikor bekövetkezhet, amennyiben nem csak üres fenyegetőzésről van szó.

A csoport azt ígéri, hogy vissza fognak térni a számítógépes hadviseléshez, mert szerintük az ISIS terrorszervezet tevékenységét “túlzottan háttérbe szorították” az internetes technológiákkal foglalkozó cégek és a legnagyobb közösségi oldalak, ezért a Facebook és Twitter is dobogós helyen áll a célpontjaik listáján. De ha ez még nem volna elég, személyes profilok adatainak megszerzésére is pályáznak, hogy kibővíthessék a 2016-ban közzétett ún. “kill listát”, ami akkor még az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság területén élő emberek lakcímét, nevét, telefonszámát is tartalmazta és arra buzdította az ISIS tagjait, hogy a lista alapján keressék és öljék meg a listán szereplőket. Ezúttal európai állampolgárok is felkerülhetnek a listára.

A “kalifátus elektronikus szellemei” egyike azon több tucatnyi hacker csoportnak, amelyek 2016-ban az “Egyesült Cyber-kalifátus” (UCC) zászlaja alatt egyesültek, amely hónapok óta nyugvó állapotban volt, de az elmúlt hetekben újra megjelent az internet sötét oldalán.

Továbbá a csoport azzal fenyegetőzik, hogy behatol kormányzati és honvédelmi rendszerekbe, hogy a lehető legtöbb információ megszerzése után azokat tönkre tegye.

Plakátokon is hirdetik egyesülésüket a net sötét oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Figyeljétek web és Facebook oldalunkat, hamarosan még több információt hozunk fel az internet rejtett bugyraiból!

Kapcsolódó tartalmak