Belföld Közélet 

(Videó) Választási csalás miatt jelenti fel a Jobbikot a Mi Hazánk Mozgalom

Választási csalást tártunk fel: a Jobbik által leadott ajánlóívekre több olyan személy adatait vezették fel a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, akik most valójában kizárólag a Mi Hazánk Mozgalmat támogatták, a korábbi években viszont aláírtak valamit a Jobbiknak, így adataikat törvénytelenül rögzíthette az egykori jobboldali párt – írja Novák Előd Facebook oldalán.

“Választás rendje elleni bűncselekmény miatt teszek ma feljelentést az intézményesült politikusbűnözés miatt a Mi Hazánk egyik tagjával karöltve, aki a mozgalmunk által közzétett formalevélre az NVI-től azt a választ kapta, hogy az ő adatai is szerepelnek a Jobbik ajánlói közt, noha már régen megszakította a kapcsolatot a balliberális oldalra átállt Jobbikkal, s természetesen nem támogatta őket aláírásával.

Feltűnően gyorsan adta le most a Jobbik az ajánlásait: 2 napra sem volt szükségük, míg a legutóbbi EP-választáson, a Jobbik morzsolódása és pártszakadása előtt, a párt fénykorában 11 nap kellett ugyanehhez. Ez a gátlástalan csalás, a szervezett politikusbűnözés nem maradhat következmények nélkül, ezért a Mi Hazánk Mozgalom kampányfőnökeként formalevelet készítettem az egykori jobbikosok számára, hogy egy emailben kérjék ki a választási irodától, mely párt(ok) ajánlóívén szerepel most a nevük. A napokban még elküldhetik a választók ezt: https://www.facebook.com/…/a.1163607451132…/2142253529190610

Tíz éve három csaló pártot is sikerült kizáratnom a választásból hasonló ajánláshamisítás miatt – https://index.hu/belfold/hamisced22/ -, a Mi Hazánk pedig ugyanúgy elkötelezett a választások tisztasága iránt. Elfogadhatatlan, hogy a már rendelkezésünkre álló bizonyítékok szerint több olyan egykori jobbikos adatait is ráhamisították a Jobbik ajánlóíveire, akik ma már valójában a Mi Hazánkat támogatják, illetve akár halottak. Ezért a rendőrségnek le is kell foglalnia az érintett íveket, melyek alján ott szerepel a felelős gyűjtő neve és aláírása. A Mi Hazánk leleplezte ezt a szervezett politikusbűnözést, de irányítóinak felelősségre vonása a hatóságok feladata.”

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke az M1 Híradó adásában:

 

Kapcsolódó tartalmak