Belföld Kékfény 

Videó: Szamurájkardal, bárddal és gázpisztollyal esnek egymásnak a fiatalok

Két társaság között felálló korábbi, személyes konfliktus vezetett a tettlegességig egy, a főváros IV. kerületében, a Fóti úton található benzinkútnál. Az ügyészség összesen hat férfival szemben emelt vádat.

 

Az ügyészség közleményben azt írja, még 2015. augusztus 16-án késő este az egyik társaság tagjai gépkocsival a benzinkúthoz hajtottak, miután tudomást szereztek arról, hogy a másik társaság éppen ott tartózkodik. A négy férfi ezután – kezükben gáz-riasztó pisztollyal, szamurájkarddal, díszbárddal és golfütővel – kiszállt az autóból, és azokkal fenyegetve közelítettek a benzinkút boltjának bejáratánál álló másik társaság felé. Utóbbiak közül az egyik férfi ekkor a ruházatából szintén elővett egy gáz-riasztó fegyvert, és azzal többször a szemben álló társaság irányába lőtt, illetve gázspray-vel is fújt feléjük, egy társa pedig egy félliteres üdítővel teli palackot hajított az irányukba.

Erre reagálva a másik társágból az egyik férfi a nála lévő gáz-riasztó fegyverrel visszalőtt, míg társai eközben mellette állva, a kezükben továbbra is a bárddal, szamurájkarddal, golfütővel támogatták a cselekményét.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség mind a hat férfival szemben vádat emelt csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, amit közülük hárman bűnsegédként követtek el. A vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa három évig terjedő szabadságvesztés.

Videót is közzétettek a történtekről:

 

/ mno.hu és Ügyészség nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak