Belföld Betolakodók 

(Videó) Orbán kaput nyitott a kerítésre, Toroczkaiék bezárták

A Fidesz-kormány hülyének nézi a balassagyarmati embereket, és arra kényszeríti őket, hogy egy nyílt menekültszálló mellé pár méterrel járassák általános iskolába gyermekeiket. Toroczkai László és Dobrocsi Lénárd sajtótájékoztatót tartott a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal balassagyarmati állomása előtt, ahol követelték annak zárttá tételét.

A LEGBÁTRABB VÁROS NEM EZT ÉRDEMLI A KORMÁNYZATTÓL

A balassagyarmati Közösségi Szállás előtt tartott sajtótájékoztatón Dobrocsi Lénárd jobbikos országgyűlési képviselőjelölt, önkormányzati képviselő röviden ismertette a létesítménnyel kapcsolatos problémákat, melyek közül a legfontosabbnak azt nevezte, hogy a belügyi szervek nem tudják beazonosítani a szállón idegenrendészeti eljárás alá vont problémás személyeket. 

Dobrocsi szerint akár a tízezret is elérhette az elmúlt években az intézményben megfordultak száma, ez alatt az idő alatt a hatóságok ígéreteivel szemben azonban a város lakosai sohasem tudták, kik azok, akik köztük, a gyermekeik közvetlen közelében járnak-kelnek.

Dobrocsi kiemelte, hogy a jelenlegi a jogszabályok lehetővé teszik, a bemondásra történő azonosítást, és szerinte épp ezért vérlázító és elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány egy általános iskola mellett hagy üzemelni egy nyílt menekültszállást.

Dobrocsi a másik legjellemzőbb problémát a titkolózásban látja, kiemelte:

Az Orbán-kabinet úgy nyitotta meg az idegenszállót, hogy arról a város évekig szinte semmit sem tudott, fontos információkat egyáltalán nem osztottak meg a lakossággal.

Elmondása szerint a Nógrád megyei városban is érzékelhető a bevándorlók befogadásának elhallgatására irányuló törekvés, és a lakosság félretájékoztatása.

Dobrocsi példának azt a 2015-ös esetet hozta föl, amikor a város fideszes alpolgármestere, Csach Gábor igyekezett nagyságrendekkel kisebbíteni a szállón megfordult bevándorlók számát, de az alpolgármester beismeréssel felérő elszólását is felidézte:

Mi is örvendünk annak, hogy a kormány álláspontja radikálisan megváltozott az ügyben, bár ismerve egyébként a belső információkat, fogalmazzunk úgy, hogy a kommunikációja változott radikálisan.

Mint fogalmazott, Pintér Sándor belügyminiszternek az sem volt elegendő a létesítmény bezárásához, vagy legalább zárttá tételéhez, hogy 2016-ban általános iskola nyílt a szálló közvetlen szomszédságában.

A képviselőjelölt hangsúlyozta:

Kormányra kerülve a Jobbik nem fogja hagyni, hogy bármilyen település területén belül, pláne belvárosában ilyen szálló üzemeljen.

A Jobbik képviselő jelöltje szerint Balassagyarmat, a legbátrabb város nem ezt érdemli az Orbán-kormánytól, és kifogásolta, hogy a térség fideszes országgyűlési képviselőjének, Balla Mihálynak öt év alatt egyetlen parlamenti felszólalást sem ért meg az idegenszálló problémája.

NYITOTT KAPU A KERÍTÉSEN

Toroczkai László, a Jobbik alpolgármestere is elfogadhatatlannak és vérlázítónak nevezte, hogy miközben a kormánypropaganda három éven át azt harsogta, hogy a magyar kormány megvédi az országot a migrációtól, a Fidesz mégis 2300 migránst fogadott be Magyarországra.

Toroczkai elmondta: Ásotthalmon nem véletlenül akadályozták meg, hogy a kormány tranzitzónát hozzon létre, hiszen ma már úgy tudni, ezeken keresztül érkeztek a titkolt bevándorlók.

Ez olyan, mintha a kormány kaput nyitott volna arra a kerítésre, amire egyébként annyira büszke

– nyilatkozta Ásotthalom polgármestere, aki szerint így a kerítésnek nincs sok értelme, hiszen a migránsok továbbra is hazudnak az identitásukról, bárki mondhatja, hogy háborús területről érkezett, és szabad is előtte az út.

A Jobbik alelnöke figyelmeztetett:

Afrikában és Délkelet-Ázsiában több tízmillióan élnek permanens háborús fenyegetettségben, tehát a kormányzati logika szerint akár több millió migráns is érkezhet, akiket nevezhetünk oltalmazottnak, a helyzet ettől nem változik.

Ugyanakkor hangsúlyozta: ő és a Jobbik is elismeri, hogy vannak oltalmazotti státuszra jogosult személyek, akiket elsősorban háború sújtotta, szomszédos országból kell befogadni, ám

a 2300 befogadott migráns esetében szerinte nem ilyen emberekről van szó, hanem olyanokról, akikről számos esetben kiderült, hogy bűncselekményt követtek el Magyarországon.

Az alelnök szerint felül kell vizsgálni a tranzitzónák létét, és

ha már kerítésről beszélünk, akkor az valóban legyen hermetikus, ahogy azt a kormány szereti hirdetni

A Fidesz szóvivőjének nyilatkozatára utalva, kifejtette: ez a téma igenis az emberekre tartozik, kell róla beszélni, hiszen erről szól a kampány, a kormány ezzel igazolja saját politikáját, miközben átveri a magyarokat és mégis csak bevándorlókat enged az országba.

Ezt követően Dobrocsi Lénárd és Toroczkai László jelképesen láncot helyezett el a Közösségi Szállás kapujára, melyre a két jobbikos politikus szerint a Fidesznek kötelessége rákattintania a lakatot.

Fotó: Kiriák Kaludia / Alfahír

Érdekes adalék, hogy a szálló dolgozói, akik bentről feszült figyelemmel követték az eseményeket, gyakorlatilag a sajtótájékoztató után rögtön eltávolították a kapura tekert láncot.

 

/Alfahir,N1 nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak