Kékfény Külföld 

Videó: Nyolc “bátor” antifasiszta támadt rá egy olasz hazafira

Két embert őrizetbe vettek emberölési kísérlet vádjával, miután kedden este a Forza Nuova megyei vezetőjét, Massimo Ursinót megtámadták Palermóban. A 25 éves Giovanni Codraro és a 27 éves Carlo Mancuso a két érintett. Kettejüket azonosították a támadás helyszínén található térfigyelő kamerának köszönhetően.

 

A rendőrség még négy embert gyanúsít, ugyanezzel a bűncselekménnyel, akik szabad lábon védekezhetnek, köztük egy nő is van. A nyomozást a rendőrség speciális osztálya a DIGOS vezeti, több házkutatást is tartottak olyan személyeknél, akik köthetőek „baloldali antagonista” csoportokhoz, illetve a „Malarazza” hallgatói központjában (ez a hallgatói központ a helyi egyetem antifái által 2015-ben elfoglalt épületben található kis hippi közösséget jelöli… nem szorul további magyarázatra milyen körülmények és fertő uralkodik egy ehhez hasonló helyen…).

A nyomozás lehetővé tette,hogy eljussanak a rajtaütés feltételezett elkövetőihez, amelyben összesen nyolc, sállal illetve símaszkkal elfedett arcú ember vett részt. Ursinót körbevették, megkötözték a kezeit és lábait és megverték.

A kórházban megállapították, hogy olyan súlyos zúzódásokat és fejsérülést szenvedett, amelyek 20 napon túl gyógyulnak.

A nyomozók megpróbálják felderíteni azt a két elkövetőt, akit eddig nem sikerült azonosítani. A házkutatások során lefoglaltak több olyan tárgyat, ami a támadással kapcsolatos lehet, többek között botokat illetve ruhadarabokat.

A rajtaütést telefonnal videóra vették, mindezt pár nappal Roberto Fiore, a Forza Nuova elnökének érkezése előtt, aki kampánykörútjának keretében szombaton tart majd beszédet Palermóban.


/ Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak