Belföld Kékfény 

Videó: Így veri össze az élettársát a kiilleszkedett küzdősportoló

A fiatal nyilvános helyen is rendszeresen bántalmazta a kisgyermekes édesanyát, de volt, hogy magát a gyermeket is megütötte. A nőt egyszer egy boltban gáncsolta el, majd az üzlet folyosóján végighúzva rángatta ki onnan.

 

A megalapozott gyanú szerint a 27 éves, küzdősportot űző fiatal 2018 januárjában egy üzletben látta meg élettársát, aki előle egy másik üzletbe menekült. Itt a gyanúsított – az alkalmazottak jelenlétében – ököllel megütötte a korábbi bántalmazások miatti félelmében az egyik sarokba húzódó hölgyet, majd őt a földre rántotta és végighúzta az üzlet folyosóján a kijárat felé. A bántalmazást egy jelenlévő, harmadik személy fékezte meg, akinek fellépésekor az elkövető még meg is rúgta a földön fekvő sértettet – közölte az ügyészség.

2018 februárjában a gyanúsított egy győri buszjáraton bántalmazta a sértettet és annak 8 éves kislányát: marokra fogva kitépte a sértett haját a fejbőréből, majd az édesanyja védelmére kelő kislányt megütötte és el is lökte. Ezt követően a sértettet a hajánál fogva a busz padlójára rántotta, az ajtóhoz vonszolta és a kislány haját is megtépte.

Mindezeket megelőzően 2017 őszén az elkövető elvette a sértett útlevelét és nem adta neki vissza, illetőleg novemberben hivatalos helyen is bántalmazta a hölgyet: őt elgáncsolta, a földön rángatta, haját tépte, megütötte.

A más ügyben elrendelt lakhelyelhagyási tilalom alatt álló elkövetővel szemben az ügyészség több indok miatt is szükségesnek látja a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését. A gyanúsítottal szemben ezen eljáráson túlmenően számos büntetőeljárás van folyamatban: három bírói stádiumban, három vádelőkészítő szakban és kettő nyomozati szakaszban.

Több eljárás tárgyát személy elleni erőszakos bűncselekmények képezik. Mindezekből, az eljárások egymást követő megindulásából a bűnismétlés veszélyére lehet következtetni. Emellett mind a sértetti, mind a gyanúsítotti magatartásból látható, hogy a hölgy megfélemlítésnek van kitéve, mely tény a bizonyítás megnehezítése veszélyének feleltethető meg.

A minősített testi sértés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban az elkövetőnek hat bűncselekményről kell számot adnia.


 

/ hvg.hu nyomán Patrióta;   Videó: kisalfold.hu /

Kapcsolódó tartalmak