Betolakodók Külföld 

Videók: Így likvidált többszáz terroristát az orosz légierő

A Daesh (az ún. Iszlám Állam) terroristáival végzett az orosz légierő Deir-ez-Zór városánál. Egy nagyobb konvojt semmisítettek meg.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a harci gépek kétszáznál több fegyverest, több mint húsz, nagy kaliberű géppuskával felszerelt terepjárót, páncélozott harcjárművet és harckocsit, illetve lőszerszállító teherautókat likvidált.

Deir-ez-Zór tartományban igyekeznek összpontosítani erőiket azok a terroristák, akiket a szíriai hadsereg és az orosz légierő szorított ki Rakka tartomány déli és Homsz tartomány nyugati területeiről.

Az Daesh az utóbbi időben jelentős veszteségeket szenvedett az orosz légierő által támogatott szíriai hadsereggel, valamint a Washington vezette koalíciós erők támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők nevű ernyőszervezettel vívott harcban.

A minap a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja is arról számolt be, hogy a meghátráló terroristák Deir-ez-Zórba csoportosítják át erőiket, és a szíriai hadsereg következő célpontja e tartomány visszaszerzése lesz.

/Index, RT nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak