Belföld Kékfény 

(VIDEÓ) Egy tonna romlott húst találtak Siklóson

A Nébih ellenőrzés során 1 tonna romlott húst talált a siklósi NPK Charolles Kereskedelmi Szociális Szövetkezet húsüzemében – közölte a hatóság honlapján.

 

Az ellenőrzés során 66 tétel, kb. 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg a hatóság, és elrendelte forgalomból kivonásukat és megsemmisítésüket. A forgalomból kivont tételek döntő többségükben nem voltak nyomon követhetőek, és az egységben jelentős mennyiségű, penészes, érlelés alatt lévő tételt találtak az ellenőrök

Az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el.

Az egység az általa gyártott termékek nyomon követhetőségét nem biztosította, a nyomon követési dokumentációt nem vezette, ezért a szakemberek elrendelték az egység által gyártott termékek forgalomból történő visszahívását. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

 

A gusztustalan húsokról videó is készült, de erős idegzetű olvasóknak ajánlanánk csak. (az aláfestő zene külön bírságot érdemelne).

/ Index nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak