Betolakodók Kékfény Külföld 

Videó: Arizonában nem érdemes fegyver-replikával menekülni a rendőr elől, mert lelő

A tolvaj próbált elszaladni a lopott holmival és egy lopott airsoft-pisztollyal: a rendőri felszólításra nem állt meg, mire lelőtte az őt üldöző rendőr. Egyébként szintén egy latino fejű rendőr lőtte e latin-amerikai kinézetű 14 éves tolvajt, de máris hatalmas a felháborodás.

Meghalt egy 14 éves tolvajt az arizonai Tempe-ben, miután egy replika airsoft pisztollyal a kezében futni kezdett egy rendőr előtt, aki lelőtte – írja polkorrekt módon a CNN csak fiúnak nevezve a bűnözőt.

A rendőrség nyilvánosságra hozta a rendőr testkamárájának felvételeit. A rendőr állampolgári bejelentésre érkezett a helyszínre. Ez egy betörésről szólt, amihez egy szürke Chevy pickupot használtak. A videón látszik, hogy a rendőr egy utcai szemetes mögött rejtőzött el, majd mikor a 14 éves tolvaj kiszáll a pickupból, felszólította, hogy emelje fel a kezét.

A tolvaj erre futni kezdett a sikátoron keresztül. A felvételen hallható, hogy a rendőr azt mondja, az elkövetőnél kézifegyver van. A rendőrség szóvivője közölte, hogy egy 1911-es replika airsoft pisztoly volt, amit szintén a pickupból lopott el a “fiú”. A rendőrség szerint a “fiúnál” más lopott tárgyak is voltak. A bűnöző egészen a sikátor végéig futott, közben a rendőr két lövést adott le rá, amiből az egyik halálosan megsebesítette.

A replika fegyver

A bűnöző családja a rendőrségen meg tudta nézni a felvételt, ez alapján az látszott, hogy a “fiú” és a rendőr között nagy volt a távolság, a család ügyvédje szerint ezért ki kell vizsgálni, hogy miért ítélte meg a rendőr úgy a helyzetet, hogy a “fiú” ebből a távolságból akkora veszélyt jelentett rá, hogy lőnie kellett. Azonban mindenesetre szép lövészi teljesítmény mozgó célt ilyen messziről leszedni.

A rendőrség közölte, hogy kivizsgálják az ügyet, de arra kértek mindenkit, hogy csak a vizsgálat lezárása után hozzanak végső döntést az eset megítélését illetően. Tempe polgármestere, Mark Mitchell kifejezte részvétét a családnak, és támogatásáról erősítette meg a rendőrséget, ami szerinte a bizalom megteremtésén dolgozott az elmúlt időszakban. Ő is arra kért mindenkit, hogy várjanak az ítélettel a vizsgálat lezárásáig.

/CNN, Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak