Belföld Kultúra 

Végre egy sportrendezvény, aminek van értelme: 12 érmet hoztunk haza a Nomád Világjátékokról

Tizenkét érmet – négy aranyat, négy ezüstöt és négy bronzot – gyűjtöttek a magyarok a Kirgizisztánban rendezett III. Nomád Világjátékokon. A Nemzeti Versenysport Szövetség sajtószolgálatának szombati tájékoztatása szerint az aranyérmeket az íjászok szerezték: Nahóczki Péter kirgiz számban nyert, Koczka László koreai versenyszámban győzött, Mónusné Ruszin Annamária távlövészetben, míg Vermes Balázs lovasíjászatban diadalmaskodott. De mi történt Mónus Józseffel?! 

Kőváriné Ivánfi Brigitta a női szkanderosok 75 kilogrammos mezőnyében ezüstérmes lett, akárcsak Csáki Roland az íjászoknál koreai számban. Koczka László az aranyérme mellé két ezüstöt is begyűjtött, miután a kirgiz és az úgynevezett török puta számok döntőjében is második lett. Távlövészetben harmadikként zárt Mónus József, a további bronzérmeket pedig a bothúzók szállították, ott Varga Fanni Rebeka (65 kilogramm), Deli Tamás (105 kg) és Benácsi Szandra (85 kg) állt dobogóra. A III. Nomád Világjátékokon öt földrész 80 országa 2000 sportolóval vett részt.

Mónus József ezúttal nem nyert

De mi történt, hiszen tudjuk, hogy nincsen nála messzebbre és jobban lövő a Földön, hiszen minden világcsúcsot ő tart. Konkrétan a versenyről még nincsen beszámolója, de a saját Facebookján közzétette egy posztban, hogy az Amerikai Egyesült Államokból hazatérve (ahol szintén világcsúcsot lőtt) a reptéren elkeverték az íjait, nem érkezett meg a csomagja, azontúl, hogy többször újra kellett váltania drága pénzért a repülőjegyeket más gépekre, mert a légiközlekedésben fennakadások voltak… A Nomád Világjátékokra tartalék íjai és vesszői voltak csak. Ő maga beszámol erről saját Facebook-oldalán.

Gratulálunk minden magyar résztvevőnek, hogy hazánk dícsőségét tovább öregbítették!

/MTI/

 

Kapcsolódó tartalmak