Belföld Kékfény 

Vasútállomáson várakozókat próbált meg felgyújtani egy ámokfutó

A 38 éves férfi megtalálásához az állampolgárok segítségét kérik a Pest megyei nyomozók.

Emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya Szobonya László ellen.

A jelenlegi adatok szerint a 38 éves férfi 2017. március 20-án 22 óra körül a váci vasútállomás peronján várakozó sértettekkel veszekedni kezdett, majd a ruházatukat égésgyorsítóval lelocsolta. A folyadékból a földre is öntött, amit egy égő cigarettacsikkel próbált meggyújtani. Ezt az időközben a peronra érkező vasúti biztonsági őr oltotta el.

A 38 éves Szobonya Lászlót keresi a rendőrség. /Forrás: police.hu/

Szobonya László a cselekmény elkövetése közben folyamatosan szidalmazta a sértetteket és a ruházatából egy kést vett elő, azzal nyomatékosította a fenyegetését.

Ezt követően a helyszínről távozott, de közben egy másik, szintén a peronon várakozó férfit is megfenyegetett a nála lévő késsel.

Mivel a Szobonya László felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre, ezért a Pest megyei nyomozók elrendelték a körözését.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kéri, hogy aki Szobonya László tartózkodási helyével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”200″ height=”200″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/police.hu nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak