Belföld 

Valaki tej megmérgezéssel zsarolta az Auchant?!

Egy ismeretlen levelet írt az Auchannak, hogy ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket – írja a Blikk. Ezt alátámasztotta az ORFK sajtóosztályának válasza is, amely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Iparági szereplők a Blikknek elmondták, az áruházlánc nem tudhatta, hogy csak egy kalandorról vagy közveszélyes őrültről lehet-e szó, ezért visszahívta a zsaroló által nevesített tejtermékeket, majd bejelentést tett a rendőrségen, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih). Utóbbi emiatt közleményt adott ki.

De az sem biztos, hogy a zsaroló beváltotta volna a fenyegetést, mert a Nébih információja szerint eddig nem találtak fertőzött tejet sehol.

A Blikk szerette volna megtudni a megzsarolt áruházlánctól, hogy mekkora összeget követelt tőlük a zsaroló, illetve, hogy mennyi tejet vittek vissza eddig a vásárlók, de Adorján Abigél kommunikációs munkatárs azt mondta, a folyamatban lévő nyomozás miatt nem válaszolhat.

/Index/

Kapcsolódó tartalmak