Külföld Kultúra 

Ütős válasz az ateista hisztire

Nem mindennapi történet látott napvilágot az Egyesült Államokból: egy középiskolai amerikaifutball-csapat edzőjének megtiltatta egy ateista szervezet, hogy közösen imádkozzon a mérkőzések előtt a játékosaival. A szurkolók és a fiatalok csattanós választ adtak a történtekre: az edző nem, de az egész közönség együtt imádkozott a csapattal.

Ateista hiszti

A Szabadságot a Vallástól Alapítvány közleményben jelezte, hogy:

“A sharpsburgi iskola edzője, John Small „szokást csinált belőle, hogy csapatával imádkozik, amelyet a legutóbbi meccs előtt videóra is vettek.”

Ezért az alapítvány levelet küldött az érintett tankerületnek, arra figyelmeztetve őket, hogy az edzők számára alkotmányellenes diákjaikkal megosztaniuk vallási nézeteiket.

 

A tankerület megfelelési kényszerben szenved

A tankerület válaszában kifejtette:

„Az iskola képviselőinek munkaidőben tilos részt venniük a diákok által szervezett imákban – így nem is tehetik össze a kezüket, térdelhetnek le, vagy tehetnek olyan mozdulatot, ami a diákok vallási gyakorlatához kötődik.”

 

Ütős válasz a gyenge hisztire

A diákok és a szülők felháborodtak a döntés nyomán, védelmükbe vették az edzőt már a nyilatkozataikkal is. De nemcsak ilyen módon adtak frappáns választ, hanem hitükről is tanúságot tettek, hiszen a tiltást követő első mérkőzést megelőzően immáron nemcsak a játékosok imádkoztak együtt, hanem az egész közönség!

 

„Ahelyett, hogy százan imádkoztak volna, legalább négyszáz diák imádkozott.”

– nyilatkozta az edző egy keresztény lapnak.

 


/ 777 blog és mandiner nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak