Betolakodók Külföld 

Utcára vonultak az olasz hazafiak

Szeptember 8-án utcára vonult az olasz Forza Nuova, hogy migránsok által elkövetett nemi erőszak ellen tüntessenek. A bejelentett tüntetésüket antifasiszták zavarták meg. Roberto Fiore, a párt elnöke az első sorban nézett farkasszemet az ellenük kivezényelt rendőrökkel.

Szeptember nyolcadika egy szomorú dátum az olasz hazafiak számára. Ezen a napon kezdődött a második világháború során az olasz polgárháború. Riminiben azonban nem ennek apropóján gyűltek össze olasz hazafiak. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom olasz szövetségesének számító Forza Nuova tagjai a tarthatatlanná vált közbiztonsági helyzet ellen emelték fel hangjukat. Elegük lett a hazug média hallgatásából és csúsztatásaiból, fel akarták hívni a figyelmet a főként afrikai bevándorlók által elkövetett nemi erőszakra.

Bejelentett demonstrációjukat szokás szerint nem bonyolíthatták le zökkenőmentesen, mivel a magukat militáns antifasisztáknak tituláló baloldali ellentüntetők elfoglalták az előre lefoglalt területet. A kivonuló rendőrség természetesen nem a jogszerűen bejelentett tüntetés résztvevőinek jogait védte, hanem éppen a nacionalistákkal szemben lépett fel erőszakosan (videó).

A Forza Nuova tüntetését megzavaró antifasiszta ellentüntetők

A nacionalista tüntetők közt ott volt Roberto Fiore is. A Forza Nuova elnöke jó vezetőként az aktivisták élére állt és első sorból nézett farkasszemet a rájuk támadó rendőrökkel.

Kapcsolódó tartalmak