Kékfény Külföld 

Trump fegyvert adna a tanárok kezébe

A múlt heti floridai iskolai lövöldözés túlélőit, az áldozatok szüleit, tanárait fogadta a Fehér Házban Donald Trump. Az amerikai elnök mély együttérzést tanúsított látogatói iránt, akik között voltak korábbi iskolai lövöldözések túlélői is, illetve áldozatok hozzátartozói is.

Az amerikai elnök arról az elképzelésről is beszélt, hogy a tanárok és más iskolai alkalmazottak felfegyverzése elejét vehetné az iskolai lövöldözéseknek.

Ha lennének olyan tanárok, akik értenek a fegyverekhez, gyorsan véget vethetnének egy ilyen támadásnak, amihez persze speciális felkészítés szükséges. Az iskola így nem lenne többé fegyvermentes övezet, ami a gyáva tébolyodottaknak – merthogy az ilyenek mind gyávák – felhívás keringőre, hiszen nem kell tartaniuk attól, hogy rájuk is lőhetnek

– vélekedett Trump.

Február 14-n Floridában 17-en haltak meg egy olyan iskolai lövöldözés következtében, amilyenből az elmúlt években jó néhány volt az Egyesült Államokban.

A washingtoni találkozón résztvevő egyik tanár, a washingtoni Brandon Thompson mégis azt mondta, nem szeretné, ha fegyveres tanárok lennének az iskolákban.

A tanárok felelőssége már így is jóval nagyobb a kelleténél, nem várható el tőlük az a szörnyűség, hogy adott esetben életet oltsanak ki. Senki nem akar lövöldözést az iskolákban. Egy elmeháborodott szociopatának egy fegyveres tanár csak olaj a tűzre, és nem riasztja el semmitől, hisz úgyis az a célja, hogy valaki haljon meg

– mondta egy apa, aki a fiát a 2012-s, connecticuti lövöldözésben veszítette el.

Videó a floridai ámokfutásról:

 

Kapcsolódó tartalmak