Határtalan Közélet Külföld 

Trianon traumája – Kerekasztal-beszélgetés Nagyváradon (videó)

A Nagyváradi Diákszövetségnek köszönhetően került megrendezésre október 27-én vasárnap, a trianoni diktátum témáját megvitató kerekasztal-beszélgetés a Partiumi Keresztény Egyetem Teleki utcai székhelyén, ahol több párt is képviseltette magát.

Czegényi Raymond, az esemény főszervezője és egyben a vita moderátora elmondta, hogy minden olyan pártot felkerestek, akik valamilyen formában foglalkoznak a határon túli magyarok helyzetével.

A Fidesz meghívottja utolsó pillanatban visszamondta a szereplést mert Brüsszelbe kellett repülnie, így egy részben független politikust, Samók Dávidot, a Magyar Ifjúságért Polgári Egyesület főtitkárát küldték. Emellett természetesen részt vett a Mi Hazánk Mozgalom részéről Dr. Apáti István, országgyűlési képviselő és Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, kinek jelenléte nagy meglepetést okozott a többnyire nemzeti érzelműeket érintő vitán.

Szó volt a határon túli magyarok jelenkori helyzetéről, a Gyurcsány-kormány múltbeli, gyalázatos tetteiről és a jelenlegi Fidesz-KDNP felelőtleg kormányzásáról, hiszen elmaradt az elszámoltatás.

A teljes videó a vitáról itt tekinthető meg:

Walter Pál Péter – Patriota.info

Kapcsolódó tartalmak