Belföld 

Toroczkai László: Bohócot csinálhatnék a bizottságból

Még nem döntötte el Toroczkai László, hogy elmegy-e a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, ahol a szélsőséges és paramilitáris szervezetekhez való kapcsolatát firtatnák.

 

A Jobbik alelnöke a Magyar Nemzet megkeresésére azt mondta, hogy:

Személy szerint neki lenne kedve ahhoz, hogy a bizottság szemébe nézzen, és gyakorlatilag bohócot csináljon belőlük,ugyanakkor részvételével szerinte asszisztálna ehhez a – szavai szerint – bohózathoz.

 

Arról, hogy végül mit tegyen, még a Jobbik elnökségével is konzultálni fog.

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke nemrég jelentette be, hogy a következő ülések egyikére meg fogja hívni a jobbikos politikust. Azzal magyarázta, hogy tisztáznia kell esetleges kapcsolatát bizonyos szervezetekkel, mint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vagy éppen a Betyársereg.

Toroczkai László tervezett meghallgatása kapcsán kijelentette, hogy a paramilitáris, pláne fegyveres szervezetek ellen a hatóságoknak kellene fellépni. Elmondása szerint őt egyedül a Hatvannégy Vármegye ügyében lehet meghallgatni, hiszen egyike volt a szervezet alapítóinak. 2013 óta ugyanakkor semmilyen módon nem vesz részt a mozgalom vezetésében, persze ez nem azt jelenti, hogy megtagadná őket, hiszen „gyermekének tekinti”. „Röhejnek” nevezte, hogy fegyveres, paramilitáris szervezetről lenne szó.

“Természetesen nincs fegyverük, egy törvényesen bejegyzett civil szervezet, 15 éve.”

A Betyárseregről sem gondolja, hogy lenne fegyverük, bár annak kapcsán nem is tartja magát illetékesének. – Tyirityán Zsoltnak hívják a vezetőjüket – mondta. A bizottságban a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) merült még fel, ennek volt vezetője a rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István. Toroczkai Lászlónak azonban elmondása szerint semmi köze sincs hozzájuk, soha életében nem is találkozott Győrkös Istvánnal.

A Jobbik alelnöke szerint valójában egy ilyen meghallgatás csak azzal magyarázható, hogy már dübörög a kampány. Furcsának nevezte, hogy:

“A nemzetbiztonsági bizottság akkor nem akart ülésezni, amikor naponta fogtak meg iszlamista terroristákat Ásotthalomnál.”

Őt egyébként ez a mostani nem is zavarná különösebben, ám – mint mondta – nemzetközileg ártanak nekik az ilyen hírek. Személy szerint például azt is megnehezítik, hogy ő maga feljusson egy repülőgépre.

 

/ mno.hu nyomán Patrióta /

 

 

Kapcsolódó tartalmak