Plusz 

TILTAKOZÁS AZ UKRÁN OKTATÁSI TÖRVÉNY ELLEN!

Biztosan Önhöz is eljutott az ukrán oktatási törvény híre, amely megfosztja az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségeket, így a kárpátaljai magyarokat is az anyanyelven való tanulás lehetőségétől az iskola felső tagozatától kezdve. Ez ellen indítottak petíciót a CitizenGO oldalán.

A törvény jelenlegi formájában 120 román, 100 magyar és 5 lengyel tannyelvű iskola felszámolásához vezetne, illetve negatívan érintené a bolgár és orosz kisebbségeket is.

Az alábbiakban Brenzovics László parlamenti képviselő, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke és Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke által írt petícióhoz csatlakozhat.

Miután tegnap az ukrán Parlament elnöke is aláírta a törvénytervezetet, már csak az ukrán elnök, Petro Porosenkó akadályozhatja meg a törvény hatályba lépését.

A magyar Országgyűlés tegnap egyhangúlag elfogadta “a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az ellene való fellépésről” szóló ötpárti határozatot, ezzel erős legitimációt adva a magyar kormánynak, hogy minden lehetséges lépést megtegyen  a jogszabály hatályba lépésének megakadályozása érdekében.

 

Mi, civilek és magánszemélyek, kárpátaljai és magyarországi magyarok kiállva az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségek mellett szintén tiltakozunk a törvény ellen, ezért felhívjuk Petro Porosenkó elnököt, hogy vétózza meg azt!

Csatlakozzunk minél többen, álljunk ki együtt a kárpátaljai magyarok, és minden Ukrajnában élő nemzeti kisebbség tagjai mellett!

A petíciót az ukrán elnökön kívül az ENSZ emberi jogi főbiztosához és az Európai Unió vezetőihez is eljuttatjuk, arra kérve őket, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ez a törvény ne léphessen hatályba!

 

>>>> ITT ÍRHATJA ALÁ A PETÍCIÓT <<<<

 

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/ CitizenGO nyomán Patrióta;   Vezető kép: MTI Fotó: Nemes János /

Kapcsolódó tartalmak