Betolakodók Kékfény Külföld 

Terrorizmus támogatásáért perlik a Twittert és a Facebookot

Azzal vádolja a cégóriásokat a párizsi terrortámadások egyik túlélője, hogy segítették az Iszlám Államot a terjeszkedésben, hiszen a a Twitter és a Facebook felületein kommunikáltak egymással és a világgal a terroristák.

 

Mandy Palmucci online technológiai tanácsadóként dolgozik az Egyesült Államokban, 2015-ben hajszálon múlt az élete, ő is ott volt a párizsi La Belle Equipe kávézóban, ahol 19 embert öltek meg iszlamista terroristák.

Az amerikai nő most beperelte a Twittert, a Facebookot és a Google-t is, szerinte ezek a platformok a felelősek azért, hogy a terroristák terjeszkedni tudtak. A Chicagói Szövetségi Bíróságnak benyújtott vádiratban az is szerepel, hogy a terrorszervezet arra is használta a közösségi médiumokat, hogy ott ünnepeljék meg a nagyobb támadásokhoz vezető kisebb akcióikat és hogy a párizsi merényletek elkövetőit celebstátuszba emeljék.

A nő azzal is vádolja a cégóriásokat, hogy a felületeiket az Iszlám Állam adománygyűjtésre használta és ők maguk is profitáltak a terroristák által közölt tartalmakból a bennük elhelyezett hirdetéseken keresztül – írja a Chicago Sun Times.

 

Mandy Palmucci, a terrortámadás túlélője

A Facebook szóvivője nyilatkozatban reagált a vádakra

Együttérzését fejezte ki az áldozatoknak és családjaiknak, valamint jelezte, hogy elkötelezettek a felhasználók biztonsága iránt, amint jelentenek nekik valamilyen gyanús tartalmat, megkezdik a kivizsgálását. A cégnél jelenleg körülbelül 150-en foglalkoznak a terrorista tartalmak kiszűrésével. A Twitter és a Google még nem reagált.

 

/ orientalista.hu nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak