Plusz 

Teréz körúti robbantás: P. László mosolygott az áldozatok vallomása alatt

Hétfőn folytatódott a Teréz körúti robbantó, P. László büntetőpere  a bíróságon. A 2016. szeptember 24-i, budapesti merényletben két rendőr járőr súlyosan, egy járókelő könnyebben megsérült.

 

Ezúttal a sértett rendőröket hallgatják meg, elsőként V. Lászlót. A rendőr elmondta, társának és neki nem volt gyanús a kapualjban hagyott táska, mivel ott rendszeresen lakott egy hajléktalan, és az ő dolgai általában ott hevertek a Teréz körút 2-4. alatt.

A Blikk beszámolójából kiderül, hogy V. László a robbanásról azt mondta, az olyan volt, mintha valaki petárdát dobott volna a nyakába. “Sokan voltak az utcán, csoda, hogy nem sérült meg senki” – mondta. Beszámolt arról, hogy a robbantás után pár másodpercre elveszítette az eszméletét, de ez egy örökkévalóságnak tűnt a számára. Arra nem emlékezett, hogy P. László odament hozzájuk, nem emlékezett. A nyomozati vallomásában is csak egy “furcsa, mosolygó figuráról beszélt”, aki megkérdezte, hogy hívjon e mentőt.

 

A társamnak folyt a vér a nyakából, a kezemmel próbáltam elállítani

– mondta a bíróságon V. László, akinek beszakadt mindkét dobhártyája, és a hallása ma sem az igazi. Egy szög a koponyájába fúródott, egy másik a vastagbelébe, ami miatt hasi műtétet hajtottak végig rajta. Egy repesz került a bordái közé, amit nem tudtak kivenni, és folyamatosan ellenőrizni kell, hogy elmozdult-e.

V. László nem akart a robbantó szemébe nézni. 

 

A másik sérült rendőr, A. Szabina elmondta, hogy a mai napig nem tudott visszamenni járőrözni.

Irodai munkát végez, és még nem merült fel, hogy ismét az utcán teljesítsen szolgálatot. Neki is rengeteg sérülése volt, egyebek mellett:

  • koponyaalapi törése,
  • a mai napig 3 centiméteres koponyacsont hiánya van,
  • egy szög állt a kisagyába,
  • a jobb füle hallócsontjai elmozdultak,
  • a jobb lábszárán nyílt csonttörést szenvedett,
  • eltört a sarokcsontja és a lábközépcsontja is.

A rendőrnő biztos abban, hogy P. László az elkövető.

 

A rendőrök kihallgatása közben P. László mosolygott

Amikor a bíró megkérdezte, hogy miért, a vádlott közölte: tetszik neki a rabosítási képeinek kivetítése. Amikor megtudta, hogy lehet kérdése, csak arra volt kíváncsi, mikor lesz már vége a tárgyalásnak.

 

/ Index nyomán Patrióta;   Vezető kép:  Balogh Zoltán/MTI /

Kapcsolódó tartalmak