Belföld Kékfény 

Terápiára ítélték a bérgyilkost felfogadó tolnai férfit

300-400 ezer forintot ajánlott fel ismerősének egy Tolna megyei férfi, aki a pénzért cserébe azt kérte barátjától: ölje meg és dobja egy dögkútba élettársát. A szörnyű terv kiagyalója börtön helyett indulatkezelési terápiára jár.

A Pécsi Ítélőtábla emberölés előkészülete vádjával tárgyalja B. P. ügyét. Az első fokon eljárt Szekszárdi Törvényszék a következőket állapította meg. A 45 éves, büntetett előéletű férfi 2004-ben létesített élettársi kapcsolatot az asszonnyal, 2006-ban gyermekük született. Ám ezután a kapcsolatuk megromlott, 2014 decemberére teljesen elhidegültek egymástól. A nő 2015 márciusában elköltözött a közös lakásból, amit a férfi nem tudott feldolgozni. Tartott attól is, hogy elveszti közös gyermekük szülői felügyeleti jogát. Mindezek miatt megkérte egy ismerősét, hogy ölje meg az asszonyt, holttestét pedig dobja egy dögkútba. B. P. 300-400 forintot ígért a nő megöléséért, a pénzt meg is mutatta.

Az ismerőse azonban ezeket az ajánlatokat visszautasította és megszakította a kapcsolatot a vádlottal. Az elsőfokú bíróság emberölés előkészülete miatt 1 év 3 hónap börtönre ítélte a férfit, a büntetés végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. A bíróság egyben elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét és külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott vesse alá magát indulatkezelési terápiának. A törvényszék ítélete ellen a vádlott és védője fellebbeztek felmentés végett.

/borsonline.hu nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak