Belföld 

Támogatandó: 6,6 milliárd hit- és erkölcstanra, 17,5 millárd lövészetre

Megszokhattuk, hogy a kormányról csak rosszat mondunk, kötelezően kritikusnak kell vele szemben lenni, különben megkapjuk az “agymosott fideszes” jelzőt. Azonban vannak dolgok, amiket jóként kell elismernünk. Ilyen például a hit- és erkölcstan oktatás és a lövészet népszerűsítése. Persze a liberálisoknak nem tetszik és a jó ateista-materialistaként csak a magas költségeken tudnak rugózni.

40 új lőtér épül

A kormány közel 17,5 milliárd forintot szán a lőtérprogram első ütemére, amellyel 40 új lőteret hoznak létre az országban – derül ki a Magyar Közlöny szerdai számából.

A lőtereket állami ingatlanokon akarják létesíteni, így a nemzeti fejlesztési miniszternek, vagyis Seszták Miklósnak, illetve a honvédelmi miniszternek, vagyis Simicskó Istvánnak arról is gondoskodnia kell, hogy az önkormányzatok a kinézett területeket ingyenesen állami tulajdonba adják. Az állami tulajdonú, de önkormányzati kezelési területen elhelyezkedő ingatlanok esetében pedig a Honvédelmi Minisztériumnak javaslatot kell tennie a az önkormányzatnak a terület bevonására a programba.

A lőteres kormányhatározat arra is felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, tegye meg a szükséges lépéseket a program második ütemében épülő 67 lőtér kiviteli tervének előkészítéséhez, amire 1,28 milliárd forintot szánnak.

Egy valóban nemzeti oldalról és jobboldalról közelítő kritikának teljes más természetűnek kell lennie, mint a költségeken való rugózásnak. Szakmai alapon tegyünk fel kérdéseket: milyen lőterekről van szó? Légpuska, kispuska, vagy nagykaliberű fegyverek használatára alkalmas lőterekről? Ez nem derült ki a mai napig. A légpuskalövészethez gyakorlatilag elegendő egy bekerített terület, míg a nagykaliberű fegyverek használatához szükséges lőterekhez szinte teljesíthetetlen a feltételek. A fegyvertartás ésszerűsítése is kérdése: rendben van, hogy lövészetet oktatunk, de kinek és hogyan? Mi az elképzelés akkor, amikor szinte megszerezhetetlen az éles lőfegyver a számtalan bürokratikus akadály miatt, illetőleg légpuskából is csak olyan gyengét (7,5J )lehet tartani a törvény szerint, ami még örömlövészetre sem alkalmas.

Hit- és erkölcstanra 1,7 milliárdat többet

1,7 milliárddal megemeli a kormány a “Hit- és erkölcstan oktatás és tankönyvtámogatás” idei évre tervezett összegét, írja a 444 a szerdai Magyar Közlöny alapján. Így már 6,6 milliárdra ugrott az erre adott központi forrás.

/Index nyomán Patrióta/

 

Kapcsolódó tartalmak