Belföld Kékfény Külföld 

Szülők figyelem! Terjed a veszélyes netes kihívás

A 48 órás kihívás arra biztatja a gyerekeket, hogy két napra teljesen tűnjenek el, semmilyen életjelet ne adjanak magukról. Még pontozzák is a teljesítményüket, a szülők komolyan aggódnak. 

A legújabb netes kihívás komoly veszélybe sodorja a gyerekeket.

Az úgynevezett “48 órás kihívás” lényege, hogy a gyerekek akár egyedül, akár csoportosan, de két napra teljesen tűnjenek el.

A szülőknek erről nem szólnak, valamilyen indokkal elindulnak otthonról, majd két napig életjelet sem adnak, senkivel nem kommunikálnak.

A szörnyű kihívásban még pontokat is lehet szerezni.

Az kap több pontot, akinek a nevét többször említik meg a közösségi oldalon olyan bejegyzésekben, amelyekben a kétségbeesett családtagok kérnek segítséget az emberektől a megtalálásukban.

A szülők most komolyan aggódnak. Egy londoni édesanya azt mondta, a kihívás rettenetes és beteges. Az ő 14 éves kislánya is részt vett benne a barátaival, 55 órával az eltűnésük után találták meg őket Írországban.

Mint mondta, nagyon megrémült, hiszen a gyerekek komoly veszélynek voltak kitéve.

“Balesetet is szenvedhettek volna, megerőszakolhatták, vagy akár meg is ölhették volna őket. De ezek a gyerekek csak egy viccnek fogják fel az egészet”

– mondta.

Azt is mondta, a gyerekeknek egyáltalán nem volt lelkiismeret-furdalásuk. Miután a rendőrök megtalálták őket, a rendőrautóból posztoltak szelfiket – írja az Independent.

Egy másik, 12 éves angol kislány is eltűnt a hét elején, a 11 éves barátnőjével. Őket több mint 24 órával később találták meg – írja a Daily Mail.

A szülők szeretnék felhívni a figyelmet a kihívásra, és megértetni a gyerekekkel, hogy ez nem játék, komoly bajuk is eshet.

Egyébként nem ez az első ilyen kihívás, néhány éve a 72 órás változat terjedt el Nyugat-Európában.

/ Origo nyomán patrióta /

 

Kapcsolódó tartalmak