Külföld 

Szulejmánit azért gyilkolták meg Trump szerint, mert csúnyákat mondott az USA-ról

A CNN megszerzett egy hangfelvételt, amin az hallható, hogyan mesélt az amerikai elnök Kászim Szulejmáni tábornok megöléséről a floridai birtokán tartott kampányesemény résztvevőinek. Ahogyan ő fogalmazott, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének vezetője “csúnya dolgokat mondott az országáról”, vagyis az Egyesült Államokról ezért döntött úgy, hogy likvidálni kell.

Ugyan Donald Trump sokkal részletesebben írta le, hogy mi is történt azon a januári napon, mint bárki a kormány részéről, vagy mint amennyire ő tette korábban, abba nem ment bele, hogy mi is az a “közelgő veszély”, amire részükről hivatkoztak a támadás után. Hozzátette, Szulejmáni ismert terrorista volt, aki “szerepelt a listájukon”. Trump is megjegyezte, hogy akciójuk valóban világszerte hullámokat óriási hullámokat vetett, és sokan azt hitték, hogy Szulejmáni “legyőzhetetlen”.

Az amerikai drónról indított irányított rakéták egyébként nemcsak az iráni tábornokkal végeztek, vele együtt Abu Mahdi al-Muhandiszt, az iráni támogatású iraki milíciák ernyőszervezetének, a Népi Mozgósítási Erőknek egyik vezetőjét is megölték, és ahogyan Trump fogalmazott, így az akcióval “két legyet ütöttek egy csapásra”. Majd felidézte az utolsó pillanatokat, a visszaszámlálást a támadásig, amit természetesen ő is követett. “Egy autóban ülnek, egy páncélozott járműben. Uram, körülbelül egy perc múlva halottak lesznek, 30 másodperc,10, 9, 8 ….Majd hirtelen: bumm”  – emlékezett vissza ízléstelenül a bunkó, izraeli bábelnök.

Ajánljuk az alábbi cikkeket:

Nincs bizonyíték Szulejmáni robbantásos terveiről – vallotta be a jenki védelmi miniszter

Amerikai szenátor: Szulejmáni harcolt valóban a terroristák ellen, mi lettünk a terrorizmus maga

A bagdadi “amerikai nagykövetség” valójában egy 20 ezer fős, moszadnak is helyet adó erőd és börtön

Ki volt Szulejmáni, a perzsa hős államférfi?

 

A világ ismét sötétebb lett: egy igazi hőst, Kászim Szulejmánit meggyilkoltatta Trump

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak