Külföld 

Szijjártó a cionista Kushnerben látja a Közel-Kelet békéjét

Új lendületre van szükség az izraeli-palesztin konfliktus rendezésének terén, hogy újra erőre kapjon a közel-keleti békefolyamat, ez rendkívül fontos Európa, illetve azon belül Magyarország biztonsága szempontjából is.

– jelentette ki Szijjártó Péter szerdán, miután Jared Kushnerrel, Donald Trump amerikai elnök cionista, zsidó vejével és tanácsadójával tárgyalt a washingtoni Fehér Házban. A külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek adott nyilatkozatában alaposan körüludvarolta a múlt héten bemutatott közel-keleti „béketerv“-et három és fél év alatt megalkotó Kushner, a Trump-kormányzat igazi “polihisztorát”, pedig egyértelmű, hogy ez a “béketerv” csak egy diktátum, ami tovább legitimálja a palesztinok kiirtását és elüldözését a saját földjükről. Sajnálatos, hogy a “magyar” külügy immáron teljesen nyíltan csak és kizárólag Izrael érdekeit képes figyelembe venni és egyértelműen a cionizmus szekértolója az igazságot mellőzve.

A 39 éves, nulla diplomáciai tapasztalattal rendelkező ingatlanbefektetőt apósa az egyre mélyebb ingovánnyá váló palesztin rendezésen kívül az amerikai innovációs stratégiával, az opiát-krízis megoldásával és a veteránügyek intézésével is megbízta.

De Kushner baráti viszonyban van Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökössel is, akinek még baráti tanácsokat is adott, hogyan kezelje a Dzsamál Hasogdzsi felfűrészeltetése miatti PR-katasztrófát.

A Szijjártó a nemzetközi fanyalgással fogadott, a palesztinok által pedig kereken elutasított tervezetről azt mondta, a realitásokat teljesen száműzve:

alkalmas arra, hogy hosszú távon megteremtse a békét és a stabilitást a térségben.

Szijjártó szerint a megoldási javaslat egybevág a magyar kormány három alapvetésével, amelyek értelmében

  1. tisztességes, kiegyensúlyozott megközelítést kell alkalmazni Izraellel szemben,
  2. közvetlen tárgyalásoknak kell elvezetniük az úgynevezett kétállami megoldáshoz,
  3. valamint folytatni kell a terrorellenes küzdelmet – részben azért, mert egy újabb terrorhullám újabb migrációs hullámokat indítana Európa felé. (Miközben pont Izrael és az USA politikája miatt vannak háborúk és ezáltal migráció… – a szerk)

Az első pontra hivatkozva Szijjártó Kushnernek is elmondta, Magyarország nem támogatja az izraeli vállalatokkal szembeni kereskedelmi embargókat, nem támogatja, hogy az európai uniós intézmények néhány tagország nyomására „Izrael-ellenes“ álláspontot képviseljenek az ENSZ-ben, továbbá ellenzi a világszervezet azon határozatait, amelyek „inkább csak a feszültség szítására alkalmasak“. Magyarán mondva Izrael csatlós állama vagyunk továbbra is….

A külügyminiszter szerint a palesztin kérdés rendezésével kapcsolatban az elmúlt időszakban inkább kudarcokról lehetett beszámolni, aminek több oka is van, például az, hogy a nemzetközi politika szereplői javarészt “kiegyensúlyozatlan, előítéletekkel sújtott, tisztességtelen” (?) álláspontot képviseltek (a Ciszjordániában 131 illegális települést elismerő, 110, még az izraeli törvények által sem elismert telepet pedig megtűrő) Izraellel szemben, a megoldást célzó javaslatok, döntések, iránymutatások pedig eredménytelenek voltak.

Szijjártó Péter a nap folyamán többek között találkozik majd Steve Bannonnel, a Fehér Ház volt főstratégájával is, aki miután kipottyant Trump kegyeiből, Európába tette át székhelyét, és „Movement“ néven valódi mozgalmat kezdett kovácsolni az EU jobboldali-populista pártjaiból az 2019-es Európai Parlamenti választások előtt.

A palesztinok minden kapcsolatot megszakítanak Izraellel és az Egyesült Államokkal

Magyarország teljes mellszélességgel kiáll a cionista érdekeket kiszolgáló “béketerv” mellett

 

 

 

Itt tart a kereszténység: Erdogan áll ki a keresztényi Jeruzsálem mellett

 

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak