Belföld 

Székesfehérváron is muszáj volt megemlékezni Izrael megalapításáról

A koronázó fővárosban is szükségesnek tartották, hogy megemlékezzenek Izrael megalapításáról, ami egyben Palesztina elrablása, a másik őshonos nép, a palesztinok eltűntetése is volt, a zsidók mesterséges migrációjával.

Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András is köszöntötte az ünnepséget. Anyák napja, az édesanyák és az anyaföld között vont párhuzamot beszédében, melyben a kötődésről és e két dologhoz köthető különleges érzelmi kapcsolatról beszélt. „Ha egymást tiszteljük, melynek alapja egymás történelmének, kultúrájának ismerete, akkor biztos, hogy a napi nehézségeken és problémákon is sokkal könnyebben tudunk úrrá lenni. Izrael történelme tele van olyan példával, ami üzen mindenki számára a Földön.”– mondta, majd beszélt arról, hogy milyen fontos a zsidó és a keresztény kultúra megőrzése, ami nem csak a múltunkat, hanem a következő évszázadainkat is meg fogja határozni. „Egyre nagyobb szükség lesz, hogy közösen, egymásnak is biztonságot adva megvédjük közös értékeinket.”

Goldmann Tamás, a MAZSIHISZ alelnöke beszédében arról is szólt, hogy különös érzés fogja el Székesfehérváron, hazánk legősibb és a magyar történelem szempontjából egyik legfontosabb, legszentebb városában beszélhet zsidó világi vezetőként egy olyan országról, Izraelről, mely a zsidó keresztény kultúra szempontjából az egyik legősibb legfontosabb és legszentebb ország – valóban legszentebb, csak éppen lábbal tiporják folyamatosan ezt a szentséget. Főleg akkor, amikor a Palesztinokokat lövik halomra.

Kapcsolódó:

“IZRAEL ELSZÁNT VÉDELMEZŐJE” – GRATULÁLTAK ORBÁNNAK AZ EURÓPAI ZSIDÓK

MIÉRT ELFOGADHATATLAN ORBÁN ZSIDÓ IMÁDATA?

“ORBÁN ÚR JÓ BARÁTJA IZRAELNEK ÉS A ZSIDÓ NÉPNEK”

ERDOGAN: JERUZSÁLEM PALESZTINA FŐVÁROSA LEGYEN!

“NEM ARRÓL VAN SZÓ, HOGY ELISMERIK-E IZRAELT, HANEM, HOGY MIKOR SEMMISÍTIK MEG”

/Székesfehérvár.com nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak