Közélet Külföld 

Svájc megszavazta a cenzúratörvényt: kihalóban a szólásszabadság

A 2020. február 9-ére kiírt népszavazáson a svájci nép elfogadta a szexuális orientáció alapján való megkülönböztetés büntetését, amit a szavazás elfogadásával törvénybe is foglalnak.

A svájciak 63.7%-a tartotta korrekt dolognak, hogy ne csak az etnikai, faji és vallási alapon való megkülönböztetést büntessék, hanem a szexuális orientációt is ide csatolják. Ez azt jelenti, hogy a vendéglátó helységek (éttermek, diszkók) ha esetenként deviáns viselkedést tapasztalnak egy homoszexuális párttól, akkor azok eltávolítására nem jogosultak a helységből.

Többen emlékszünk arra az esetre, amikor egy keresztény cukrászt beperelt egy leszbikus pár, akik számára nem volt hajlandó elkészíteni az esküvői tortájukat. Az amerikai vállalkozó vallási nézeteire hivatkozott, miszerint ez az ő értékrendjébe nem fér bele, hogy homoszexuálisokat ábrázoljon a süteményein. A pert a leszbikus pár megnyerte és a bíróság kimondta, hogy a cukrász szolgáltatásában nem hivatkozhat vallási meggyőződésre.

Meddig húzzuk meg a határt a szólásszabadság témájában? Meddig hagyjuk, hogy elhallgattassanak minket? Lassan már azt kell gondolni, amit a liberális hatalom diktál?

Walter Pál Péter – Patrióta

Kapcsolódó tartalmak