Betolakodók Külföld 

Sokaknak nem tetszett az év első ausztriai babájának származása

Tömegesen fejezték ki nemtetszésüket az interneten, egy fotó és az ahhoz kapcsolódó hír miatt, miszerint 2018 első, bécsi születésű babája nem őslakos szülőktől származott.

A kislány, aki szülei Aselnek neveztek el, és a család, akikről a Bécs Kórházak Egyesülete fotót is közölt, elképesztő mennyiségű szókimondó kommentet kapott a kép alá, mert a képen egyértelműen látszott, hogy a szülők nem őshonos osztrákok.

Egy kommentelő azt írta a kép alá: az új belügyminiszter, Herbert Kickl “majd elküld titeket ebből az országból. Ő az az ember, aki megteszi ezt.

“Ez egy teljesen új dimenziója az online gyűlöletkeltésnek, mely egy ártatlan újszülöttet céloz” – mondta Klaus Schwertner, a bécsi Karitász vezetője. “Ezzel átléptek egy bizonyos határon.”

Ezért a menekültekkel és migránsokkal is együtt dolgozó Karitász katolikus segélyegylet arra szólított fel, hogy vegyenek részt az emberek támogató kampányukban, melyet a kislány és szülei, Naime and Alper Tamga felé indítottak. Erre később 20 ezernél is több támogató üzenetet küldtek felhasználók. Köztük volt az osztrák elnök, Alexander Van der Bellen is.

Schwertner szerint a Facebook a több tízezer üzenetet koncentrált kampányként értelmezte, és ezért távolították el a posztot, ezért most arra kéri a Facebook-tulajdonos Mark Zuckerberget, hogy tegyék vissza azt. “Meg akarjuk mutatni, hogy a szeretet erősebb, mint a “gyűlölet”, legyen szó a Facebookról, vagy a valós életről” – mondta.

 

 

Kapcsolódó tartalmak