Belföld Közélet Plusz 

Simicska megvette az Indexet?

Egy Simicska Lajoshoz kötött vagyonkezelő érvényesítette az opciós jogát, majd egy alapítvány nevére írta a portál kiadóját. Azt állítják, a függetlenség megőrzése a cél.

Az Index címlapján megjelent közleményben jelentették be, hogy csütörtökön egy korábbi cikkekben Simicska Lajoshoz kötött vagyonkezelő, a Pro-Ráta Holding Zrt. érvényesítette 2014 februárjában megszerzett opciós jogát, és megvette a portált kiadó Index.hu Zrt. 100 százalékát. A közlemény szerint a tulajdonjogot a Magyar Fejlődésért Alapítvány nevű szervezetre ruházta át.

Azt írják, ennek célja, hogy a portál “vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen”.

A tulajdonosváltással egy időben az Index.hu Zrt. jelenlegi igazgatósági tagjai lemondtak tisztségükről, az új tulajdonos három új igazgatósági tagot nevezett ki határozatlan időtartamra. Az igazgatóság elnöke dr. Bodolai László lett, aki a kezdetek óta az Index ügyvédje, tagjai Kereszty Gábor korábbi TV2-vezér és Simicska Lajos jobbkeze dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, aki 2011 óta a Közgép felügyelőbizottságának elnöke, 2010-től a Mahír felügyelőbizottsági tagja, 2009 és 2016 között a Class FM-et működtető Advenio igazgatósági tagja.

/kreativ.hu/

Kapcsolódó tartalmak