Határtalan 

Semjén beérné a regionális székely autonómiával

Területi autonómia helyett kapnának egy szinte semmit sem érő “regionális autonómiát” a székelyek, ami Semjén Zsolt szerint “korrekt és pozitív”.

Korrektnek és pozitívnak tartja Semjén Zsolt Klaus Iohannis román államfő kedden tett székelyföldi látogatását – írta az MTI a kormányfőhelyettes 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szerdai megnyitóján tartott beszéde nyomán.

Semjén szerint elindult egyfajta párbeszéd az autonómia elfogadtatása tekintetében. A román elnök ugyanis csak az etnikai autonómiát nyilvánította nem kívánatosnak, amelyet a magyarság nem is követelt. A Iohannis által is támogathatónak nevezett regionális autonómia viszont nagyon közel áll ahhoz a területi autonómiához, amelyet Székelyföld számára kérnek a székelyek – közölte Semjén, nem kifejtve, hogy ez egy nesze semmi, fogd meg jól ígéret, valós tartalom nélkül.

A román államfő Csíkszeredában járt, látogatása hivatalosan nem kapcsolódik a szerdán megnyitott Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényeihez, amelyen a román politikusok tartózkodnak a részvételtől – bár Iohannis elődje, Traian Basescu kétszer is mondott beszédet a rendezvényen.

/index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak