Belföld 

Se kongresszusa, se miniszterelnök-jelöltje nincs az MSZP-nek, de arcuk már van!

A szegényember miniszterelnök-jelöltje az “arc”, de ha szemetek lennénk, akkor azt mondanánk, hogy ez nem fej, ez már fujj.

 

A párt mai közleményében azt írja: az MSZP a jövő év elején tartja kongresszusát, amelyen szándékai szerint bemutatja a demokratikus ellenzéki pártok közös ajánlatát Magyarországnak.

 

Érdeklődés hiányában elmaradt

A tanácskozást eredetileg jövő héten tartották volna meg, de végül – minden bizonnyal a pártban és a baloldalon egyre jobban eluralkodó káoszra való tekintettel – elhalasztották.

 

Kitértek arra is: Molnár Gyula pártelnök javaslatára az országos elnökség  Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőt, a párt budapesti elnökét bízta meg, hogy ő legyen az MSZP választási programjának “arca”.

 

Pénteken az MSZP küldöttsége újabb tárgyalási fordulón vett részt a Demokratikus Koalícióval (DK). Ezen a tárgyaláson az MSZP bemutatta javaslatát az ellenzéki együttműködésre – olvasható a közleményben.

Megismételték: az MSZP továbbra is közös ellenzéki listát, közös miniszterelnök-jelöltet és közös képviselőjelölteket szeretne, ugyanis szerintük matematikailag így van legnagyobb esély a kormányváltásra – a koordinált indulás 27 körzet “feladását” jelentené.

Ez azért vicces, mert Botka László is ebbe a projektbe bukott bele, a DK pedig azóta világossá tette: külön listán indulnak jövőre.

 

/ alfahír nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak