Betolakodók Kékfény Külföld 

Robbanás egy brüsszeli pályaudvaron – nagyobb támadást akadályoztak meg

Merényletkísérlet miatt kiürítették Brüsszel főterét és a város egyik főpályaudvarát, egy robbanómellényt viselő támadót ártalmatlanítottak, írja az MTI. Valószínűleg egy nagyobb terrortámadást akadályoztak meg a rendőrök és a katonák.

A La Libre Belgique című lap arról számolt be, hogy szemtanúk egy robbanás, majd lövések hangját hallották.

A Le Soir a tűzoltókra hivatkozva azt írta, csak egy kisebb robbanás volt, amiben senki sem sérült meg. Állítólag a pályaudvaron járőröző katonák szúrták ki a robbanóövet a férfin.

A rendőrök meglőtték a támadót, aki súlyosan megsérült, de nem halt meg. A hatóságok azt közölték, hogy ellenőzésük alatt tartják a helyzetet.

A hírügynökségek jelentései alapján annyit tudni, hogy este kilenc körül egy kisebb robbanás volt a főpályaudvaron, ebben senki nem sérült meg. A helyszínre vezényelt katonák lőtték meg a férfit, aki robbanómellényt viselt, és egy hátizsák is volt nála.

A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros központi pályaudvarán, és több metróvonalat is lezártak. A Sky News szerint a belga rendőrség ártalmatlanná tett egy embert, aki robbanóövet viselt.

Tudósítónk szerint 2-300 méteres körzetben lezárták a pályaudvart és a mellette lévő főteret. Annyit tudni, hogy egy embert lőttek le a rendőrök, azt nem tudni, hányan voltak a terroristák: állítólag egy másik férfit is elfogtak. A legfrissebb információk szerint a robbanóöv nem volt valódi.

A krízisközpontban folyamatosan követik a történteket a belga hatóságok.

 

 

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/HírTV nyomán Patrióta

 

Kapcsolódó tartalmak