Belföld Közélet 

Ripost, Pesti Srácok, Magyar Idők. Mi a közös bennük?

A Fővárosi Ítélőtáblán a Fidesz-KDNP kedvenc lapja, a Ripost másodfokon veszített helyreigazítási pert a Jobbikkal szemben. A pestisracok.hu-nak bocsánatkérő levelet kellett írnia. Természetesen a Magyar Idők sem maradt ki a sorból.

A Jobbikot támadó kormánypárti média rendre belefullad saját hazugságaikba. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint, hogy az ellenzéki párt hétről- hétre nyeri a pereket, melyet azért indítottak mert a fideszhez közelálló orgánumoknak nehezére esik az igazat megírni:

A Ripost arról hazudozott, hogy Vona Gábor nem perelte be a kormány első számú előadóművészét, Terry Blacket, a róla állított hazugságai miatt. A kormány másik kedvencének, Bayer Zsoltnak sem volt jó napja az Ítélőtáblán. Bayer szokásához híven vállalhatatlan, nyomdafestéket nem tűrő stílusban írt a Jobbik elnökéről, emiatt 300 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie, valamint bocsánatkérő levelet kell írnia Vona Gábornak. Mindkét ítélet jogerős.

A Jobbik eddig immár közel 80 sajtópert nyert a hazug kormányzati sajtóorgánumok ellen. Most épp a pestisracok.hu nevű kormánypárti portált kötelezte a bíróság bocsánatkérésre, amiért korábban hazugságot állított a legerősebb ellenzéki pártról.

Alább a bocsánatkérő levél:

Miután a kormánypártok lakájmédiája már több milliós sérelemdíjak megfizetésének kötelezettségével volt kénytelen szembesülni, az ezekből akkor még kimaradó Magyar Időkre is sor került.

A XXI. századi Magyarország Pravdája vélhetően szándékosan félrefordítva a The Telegraph egyik cikkét hazudta azt a Jobbikról, hogy Oroszországból kap jelentős pénzügyi támogatást. A perben a Magyar Idők nemhogy nem tudta, de még csak meg sem kísérelte bebizonyítani, hogy esetleg egyszer végre igazat írjon a Jobbikról, így az ügynek nem lehetett más végkimenetele, minthogy immáron jogerős ítéletben kötelezte őket a Fővárosi Ítélőtábla bocsánatkérésre és több százezer forint sérelemdíj megfizetésére.

Nos, mi a közös bennük? Hazudnak!

Kapcsolódó cikkeink:

Kapcsolódó tartalmak