Belföld Közélet Külföld Plusz 

Rettegés az EP-ben: nem akarunk nácikat

Az Európai Parlament aggodalommal figyeli a fasizmus, a rasszizmus és az idegengyűlölet terjedését, egyre elfogadottabbá válását, ezért a neofasiszta és a neonáci csoportok betiltására szólítja fel az Európai Unió tagállamait – idézi a liberális rettegést a rendkívül hiteles MTI.

A “képviselők” 355 szavazattal, 90 ellenszavazat és 39 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásukban felhívták a figyelmet a határozott fellépés hiányára a rasszista és idegengyűlölő nézeteket valló és terjesztő csoportok ellen. A szankciók hiánya álláspontjuk szerint hozzájárult az idegenellenesség fokozódásához Európában.

A tisztelt képviselők bizonyára egy percet sem töltöttek például, migránsoktól nyüzsgő utcákon. A beilleszkedni vágyók “ki(fel)robbanó” stílusa sem hagyott nyomot bennük, nem úgy, mint az ártatlan áldozatokban és hozzátartozóikban. (szerk.)

A képviselők a gyűlölettel összefüggésben elkövetett bűncselekmények kivizsgálását végző rendőri egységek felállítását javasolták (értsd egy gondolatrendőrséget, tekintve, hogy a tényleges bűncselekményeket már most is büntetik… – a szerk.), valamint felszólították a tagállamokat arra, hogy ténylegesen tiltsák be az újfasiszta és neonáci csoportokat, illetve a nácizmust és a fasizmust magasztaló és dicsőítő valamennyi alapítványt vagy egyesületet. Ami csak úgy lenne lehetséges egyébként, ha ideológiai alapon lennének betiltva csoportok, ami igen tág teret adna a szubjektív szempontoknak.

Aggasztónak találták azt is, hogy egyes tagállamokban a politikai vezetők, pártok és bűnüldöző szervek, valamint a neofasiszták és neonácik összejátszásáról lehet hallani. (Nagyon helyes és bár igaz lenne! – szerk.)

Az EP ezért felszólította a tagállamokat, hogy egyértelműen ítéljék el és büntessék a politikusok és pártok gyűlölet-bűncselekményeit, gyűlöletbeszédét. Ezek a tettek ugyanis közvetlenül elfogadhatóvá teszik és ösztönzik a gyűlöletet és az erőszakot – mondták, nem térve ki arra, hogy a migránsok és egyéb baloldali, felforgatók milyen egyéb cselekményekre ösztönöznek.

Az állásfoglalás végezetül felszólította a tagállamokat és a nemzeti sportegyesületeket – elsősorban a futballegyesületeket -, hogy lépjenek fel a főként stadionokban tapasztalható rasszizmus, fasizmus és idegengyűlölet ellen. A képviselők ezt a felelősök elítélése és megbüntetése révén, illetve az iskolákkal és civil szervezetekkel együttműködve a fiatal szurkolókat célzó agymosó programok által javasolták elérni.

Véleményük szerint az uniós tagállamoknak olyan programokat is indítaniuk kellene, amelyek segítik az erőszakos neofasiszta és neonáci csoportokból kilépőket (?). A képviselők hangsúlyozták továbbá az oktatás szerepét abban, hogy a fiatalok rendelkezzenek a vonatkozó történelmi ismeretekkel. Kiemelték, hogy egyértelműen el kell utasítani a múltbéli fasiszta rendszereket, valamint a holokauszt hiteles történetének ismeretét nem szabad természetesnek tekinteni – ezzel utolsó gondolattal egyet is érthetnénk. Kicsit olyan, mintha nem ért volna véget a második világháború.

Olvasóinknak mi viszont azt javasoljuk, hogy ne ki, hanem be lépjenek, minél előbb keressenek maguknak olyan közösségeket, melyektől az EP képviselő urakat/hölgyeket a hideg verejték leveri. Íme, lehet válogatni:

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – https://www.hvim.hu/

Légió Hungária – https://www.legiohungaria.org

Betyársereg – http://betyarsereg.hu/

Mi Hazánk – http://mihazank.hu

Kapcsolódó tartalmak