Betolakodók Kékfény Külföld 

Rendkívüli: Több embert megkéseltek az utcán Finnországban

Megkéseltek több embert Finnországban, Turku városának központjában pénteken délután. Helyi sajtóhír szerint az egyik áldozat meghalt. A merénylőt lábon lőtték, de nagy valószínűséggel cinkostárasi is lehettek. Hajtóvadászat indult Finnországban.

A hatóságok az tanácsolják az embereknek, hogy kerüljék el a városközpontot, ahol a késelés történt.

A rendőrség azt írta: a támadót lábon lőtték, majd az egészségügyi ellátás után őrizetbe vették. Később hozzátették: további lehetséges támadókat keresnek

Finn lapértesülések szerint hét-nyolc ember sérült meg, akik a járdán fekszenek. Egy halálos áldozatról pedig a Turun Sanomat című lap adott hírt.

Egy szemtanú beszámolója szerint terrortámadás történt a városban. Ezt erősítheti az amerikai MSNBC beszámolója is, amely egy olyan felvételt közölt (vélhetően a városból), melyen egy ember “Allahu Akbart” kiáltozva fut.

 

 

Ezt a felvételt, annak hitelességét a hatóságok egyelőre sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudták.

Juha Sipilä finn miniszterelnök a Twitteren közölte, hogy

“a kormány szoros figyelemmel követi a turkui eseményeket és a folyamatban lévő rendőri műveletet.”

A finn hatóságok országszerte a forgalmas csomópontoknál, vasútállomásoknál, repülőtereknél megemelték a biztonsági szintet.
[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]
/888 nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak