Belföld Kékfény 

Rejtett erőforrások rendezték a tömegverekedést? – Keresik őket

Vádemelés történt abban a 2015-ös ügyben, amikor csoportosan támadtak a biztonsági őrökre egy fővárosi szórakozóhelyen – közölte a Fővárosi Főügyészség. 

 

Egy társukat  ért sérelem miatt a vádlottak tizenhárman mentek vissza a VII. kerületi szórakozóhelyre, ahol többek közt gázpisztollyal, késsel, székekkel, poharakkal, asztalokkal támadtak a biztonsági őrökre. Hogy könnyebb legyen elképzelni, itt a térfigyelő-kamera felvétele az esetről:

 

2015. szeptember 19-én éjjel a Kertész utcában, a Fészek klub nevű szórakozóhelyen az ügy egyik vádlottját egy ismeretlen férfi bántalmazta. Ezután a biztonsági őrök már egyiküket sem engedték vissza a szórakozóhelyre.

A bántalmazott férfi ezután találkozott három későbbi vádlott-társával, akiknek beszámolt a történtekről. A vád szerint elhatározták, hogy elégtételt vesznek a bántalmazás miatt, ezért az erő- és számbeli fölényük biztosítása érdekében, további ismerősöket kértek arra, hogy csatlakozzanak hozzájuk – áll az ügyészségi közleményben.

A vádlottak végül tizenhárman gyűltek össze, több kocsival elindultak a szórakozóhelyhez, és a közelben leparkoltak.

A biztonsági őrök az öltözetükre hivatkozva nem engedték be a vádlottakat a szórakozóhelyre, és közölték velük, hogy az általunk keresett személy már nem tartózkodik bent.

A biztonsági szolgálat tagjai és a vádlottak között zajló beszélgetés hamarosan szóváltássá alakult, aztán a vádlottak a biztonsági őrökre támadtak. Közülük heten voltak a vád szerint azok, akik a négy biztonsági őrt tettlegesen bántalmazták. A támadók közül volt, aki gáz-riasztó fegyvert használt, és a verekedés során azzal közvetlen közelről több lövést is leadott, és volt olyan, aki késsel több helyen is megvágta az egyik biztonsági őrt. Társaik ütötték, vagy rúgták az őröket, poharat, asztalt, széket dobtak feléjük.

Ezalatt a többi vádlott szintén agresszívan viselkedett, és erőfölényüket is kifejezve, társaikra bűnsegédként, szándékerősítően hatottak – állapította meg az ügyészség.

Bántalmazás során mind a négy őr megsérült; egyiküknél a kés okozta ínsérülés az egyik kezén maradandó fogyatékosságot okozott, valamint több más sérülés mellett az orrcsontja és eltörött.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az ügyben maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés, csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot.

Az eset után a Blikk arról írt, hogy egy bandaháború része lehetett az ominózus tömegverekedés.

 

 

/ Index, RTL Klub nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak