Betolakodók Kékfény Külföld 

Pünkösdi terrortámadás Londonban: legalább 6 halott és 48 sérült

Fehér furgonnal hajtottak az emberek közé, majd egy étteremben késeltek.

Szombat éjszaka történtek a támadások, három támadót lelőttek, hat halottról és harminc sebesültről tudni eddig. Először egy fehér furgon hajtott az emberek közé a London Bridge-en, utána egy étteremben késeltek a Borough Marketnél. Később egy harmadik esethez is kivonultak a rendőrök, de az nem volt összefüggésbe hozható az első kettővel. Theresa May brit miniszterelnök és a Scotland Yard is terrortámadásról beszél. Egyelőre egyik szervezet sem vállalta magára.

 

A London Bridge a város egyik legforgalmasabb pontja, egy szemtanú szerint a jármű körülbelül 80 km/h-val hajtott a járókelők közé a városközpont felől érkezve, a hídon nagyjából százan lehettek. Az esetleges áldozatokat vagy túlélőket a vízben is keresték, hátha a folyóba ugrott valaki.

A furgon a támadás után továbbhajtott, majd a támadók kiszálltak késekkel felszerelkezve. A hídhoz közeli Borough Marketnél berontottak egy étterembe, ahol több vendéget is megsebesítettek. A rendőrök lelőttek három támadót, az egyenruhások közül egy ember sérült meg.

 

Volt egy harmadik helyszín is, a távolabbi Vauxhall, ahol szintén késeltek, de a hatóságok megállapították, hogy ennek nincs köze a másik kettő támadáshoz. Lezárták a környéket, elterelték a forgalmat, később robbanásokat is lehetett hallani a Borough Marketnél, de ezeket elvileg a rendőrség kontrollálta. Az alábbi videóban egy bárban kérik az embereket arra, hogy feküdjenek a földre.

 

Theresa May, brit miniszterelnök azonnal megszakította a kampánykörutat, visszatért a Downing Streetre, ahol kijelentette, hogy terrortámadásként kezelik az ügyet. Ma délelőtt összeül a COBRA, a brit kormány válságtanácsa.

A mentősök közleménye szerint negyvennyolc sérültet vittek öt különböző kórházba, egy embert pedig a helyszínen láttak el.

Az ITV politikai tudósítója bejelentette, hogy felfüggesztik országos kampányukat a pártok. Sadiq Khan, London polgármestere közölte, hogy nem változik a terrorfenyegetettség szintje, tehát továbbra is a második erősségű “súlyos” figyelmeztetés lesz érvényben.

 

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

 

/alfahír nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak