Belföld Kékfény 

Összetört pengét akartak itatni egy fiúval a túlkoros osztálytársai

Meg is ölhették volna az osztálytársukat, de az ügyészség csak felfüggesztett fogházbüntetés kért rájuk.

Bíróság elé állítanak egy 14 és egy 15 éves békéscsabai fiút, akik áprilisban pengedarabokat tettek 13 éves osztálytársuk ivópalackjába – közölte az ügyészség szerdán.

A fiúk egy békéscsabai általános iskola hetedikes tanulói voltak. A két nagyobbik nem tanult jól, gond volt a magatartásukkal is. Egy jól tanuló, normálisan viselkedő társukat pécézték ki, zaklatták, piszkálták.

Eldugták például az ivópalackját vagy abba citrompótlót tettek. Az is előfordult, hogy egyikük megpofozta és megrúgta a 13 éves diákot, de akkor még nem jelentették fel őket.

Idén április 19-én aztán az egyik fiú borotvapengét vitt magával az iskolába, amelyet több darabra törtek, és a penge felét, illetőleg egy negyed darab éles pengedarabot az utolsó órán beletették áldozatuk műanyag ivópalackjába, amelyben akkor tea volt.

Csak a véletlenen múlt, hogy nem ivott bele, hanem hazament. Otthon az édesanyja vette észre a pengedarabokat, amikor a palackot kiöblítette.

A rendkívül vékony, éles, hegyes pengedarabok jelentős sérüléseket okozhattak volna.

 

Ha működne a szegregáció, akkor ez az eset valószínűleg nem történhetett volna meg.

 

Az ügyészség társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérletével (miért nem gyilkossági kísérlet?)  vádolja a két kamaszt, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt mindkettőjüknél. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

Óriási visszatartó ereje lesz a felfüggesztettnek, feltéve, ha a bíró egyáltalán elítéli szegény túlkoros kis “rosszcsontokat”.

 

/ hvg.hu nyomán Patrióta;   Vezető kép (illusztráció)  Rebel Cicus /

Kapcsolódó tartalmak