Betolakodók Kékfény Külföld 

Összehangolt merényletek az iráni parlamentnél és a Khomeini-mauzóleumnál

Legalább 12-en meghaltak a Teheránban szerdán elkövetett kettős terrortámadásban.

Fegyveresek és öngyilkos merénylők hajtottak végre szerda délelőtt összehangolt támadásokat az iráni parlamentben és a Khomeini-mauzóleumnál.

Egy biztonsági őr és egy civil meghalt, amikor négy támadó betört a teheráni parlament épületébe gép- és kézifegyverekkel. Az egyik merénylő felrobbantotta magát az épület negyedik emeletén.

A Tasnim hírügynökség arról ír, hogy heten haltak meg, köztük egy biztonsági őr, és tovább négy embert túszul ejtettek. Utóbbi információt a rendőrség még nem erősítette meg.

Az Irib állami televíziócsatorna beszámolója szerint négy támadó, köztük egy öngyilkos merénylő hatolt be a parlamentbe az északi bejárat felől.

Nagyjából fél órával a parlamentnél történt támadás után egy fegyveres felrobbantotta felrobbantotta magát a Khomeini-mauzóleumnál, nagyjából húsz kilométerre a parlamenttől. Itt öten sérültek meg.

Az iráni hírszerzési minisztérium közölte szerdán, hogy meghiúsítottak egy harmadik támadást; a tárca arra kérte a teherániakat, hogy ne használjanak tömegközlekedési eszközöket.

A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára. Szócsövén, az Amaq News Agency hírportálon keresztül közölt egy videót a támadásról.

A néhány másodperces felvételen az egyik áldozatot mutatja a kamera, amint magatehetetlenül fekszik a földön, miközben a fegyveresek sétálnak mellette és arabul beszélgetnek egymással.

 [wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/24.hu nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak