Betolakodók Bevetési Irány Külföld 

Orosz katonák haltak meg az IÁ támadásában

Két orosz katona halt meg Szíriában az Iszlám Állam terrorszervezet támadásában – közölte keddre virradóra az Interfax orosz hírügynökség a moszkvai védelmi minisztériumra hivatkozva.

 

dzsihadisták a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban aknatűz alá vették az orosz megbékélési központ autókonvoját, amelyet az áldozatul esett két szerződéses orosz katona is kísért. Az egyik katona a helyszínen életét vesztette, a másik kórházban halt bele sebesüléseibe.

A védelmi minisztérium néhány órával korábban adott hírt arról, hogy a szíriai hadsereg az orosz légierő támogatásával sikeresen nyomul előre a tartománnyal azonos nevű, az Eufrátesz partján fekvő tartományi székvárosnál, amelyet évek óta tartanak ellenőrzésük alatt a dzsihadisták.

A kormányerők által ostromlott Deir-ez-Zór azon városok egyike, amelyekbe szíriai és iraki területeinek elvesztése után az Iszlám Állam visszavonult. Deir-ez-Zór környéke az Iszlám Állam utolsó fellegvára Szíriában.

A szíriai válság 2011 márciusában békés kormányellenes tüntetésekkel kezdődött, a konfliktus azonban sokszereplős polgárháborúvá fajult, amely az elmúlt hat és fél évben százezrek életét követelte, és menekültsorba juttatta a 22 milliós ország lakosságának mintegy felét.

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/hirado.hu nyomán Patrióta; Vezető kép (illusztáció): AP/

Kapcsolódó tartalmak