Belföld Külföld 

Orbánék máris Trump és a cionizmus mellett foglaltak állást

Az is lehet, hogy Magyarország is elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Egy uniós, közös nyilatkozatot már blokkoltak, ami Donald Trump döntésével megy szembe. Orbán Viktorék hazafias álcája ismét lehull és bebizonyosodott a cionista elkötelezettségük és Magyarország gyarmati státusza.

Egy nappal Donald Trump történelmi bejelentését követően Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök arról beszélt, hogy más országoknak is követniük kéne az amerikai elnök döntését: ismerjék el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és helyezzék át a nagykövetségüket – írja a Times of Israel. Az izraeli miniszterelnök arról is szólt, hogy már 3 ezer éve tisztában vannak vele, hogy Jeruzsálem az ország fővárosa.

Míg Trump döntését Izraelben üdvözölték, a legtöbb nemzetközi közösség elítélte a történelmi lépést, a palesztinok azt állítják, Amerika ezzel elvesztette a béketárgyalások közvetítő szerepét.

A lap azt írja, Csehország viszont látszólag támogatja Trumpot. Mint írják, névtelenségüket kérő izraeli tisztviselők arról számoltak be, hogy a csehek mellett a Fülöp-szigeteken is azon gondolkodnak, hogy áthelyezik nagykövetségüket Tel Avivból Jeruzsálembe. A Times of Israel cikke szerint Jeruzsálem azt várja, hogy Trump döntését Magyarország is követni fogja. Európai forrásokra hivatkozva azt írják, Budapest szerdán blokkolta a közös uniós nyilatkozatot, amelyben ellenezték volna Trump lépését.

/ATV nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak