Bevetési Irány Külföld 

Oda-vissza megy a támadás a török-szír határon

A törökök Szíriában támadják a kurdokat, amire válaszul a kurdok török városokat lőnek rakétákkal.

 

Tizenhatodik napja zajlik a kurd többségű észak-szíriai Afrin ostroma. A török hadsereg tankokkal és repülőkkel is benyomult Szíria területére, hogy megsemmisítse a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milíciát. Török közlés szerint csaknem ezer kurd harcost öltek meg a támadás kezdete óta. Ugyanakkor a török agresszióra a kurdok is válaszolnak: a határ menti török városokra rendszeresen lőnek ki rakétákat, Kilis és Reyhanli városát 82 találat érte az elmúlt napokban.

“Súlyos bombázások voltak Szíriában. Az otthonaink és a kocsijaink is megsemmisültek. Törökországba menekültünk, és most itt is bombáznak bennünket. Addig maradunk, amíg biztonságos lesz a hazatérés”

– mondta egy szíriai menekült.

 

A török csapatok sem kímélik a szomszédos településeket Afrin ostroma közben. A Szíria északi részén fekvő Jandairis városa is több találatot kapott.

 

“Ez a mi földünk, ide tartozunk. Akkor sem megyünk el, ha a pincében kell élnünk, vagy az utcákon. Nem hagyhatjuk el Afrint, ez elképzelhetetlen”

– mondta egy helyi férfi.

Közben szombaton több száz kurd tüntetett Párizsban, tiltakoztak a török hadsereg Afrin ellen indított ostroma ellen. A demonstrálók gyilkosnak nevezték Recep Tayyip Erdogan török elnököt.


 

/ EuroNews nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak