Belföld Kékfény Közélet 

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik ellen

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik számvevőszéki ellenőrzésével összefüggésben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) beadványa alapján – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-vel pénteken.

Bagoly Bettina tájékoztatása szerint az ÁSZ jelzését az abban foglaltak alapján a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség “feljelentésként értékelte” és “számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségszegés vétségének gyanúja miatt” pénteken nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

A kerületi ügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodát bízta meg a nyomozás lefolytatásával, amelynek határideje december 6., de indokolt esetben a határidő meghosszabbítható.

És nyugodjanak meg, meg is fogják hosszabbítani, legalább a választásig. 

Az úgynevezett vizsgálatot és annak hátterét már többször is megírtuk. Egy bővített mondatban összefoglalva a lényeget:

A volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Állami Számvevőszék a volt fideszes politikus által vezetett fideszes ügyészséghez fordult. 

A szervezet szerint a párt nem működik együtt a hatóságokkal, ezzel szemben a Jobbik nemcsak hogy cáfolta ezt, hanem egy sajtótájékoztató keretében még be is vitték a kért iratokat, amit persze senki nem volt hajlandó átvenni a közpénzből fenntartott hatóságnál.

A vizsgálat az érem egyik oldala. A Fidesz ugyanis eközben saját táborát is teszteli, amikor saját fiókszervezete, az Alapjogokért Központ vezetője a közpénzből fenntartott köztévén a Jobbik megszüntetéséről értekezik.

Nem, még mindig nem értünk el a pöcegödör aljára, már ami a magyar közélet színvonalát illeti.

Nincs is hatályban ilyen jogszabály

Schiffer András  a Lánchíd Rádiónak azt mondta: azt a jogszabályt, amire hivatkoznak, tavaly éppen a fideszes többség helyezte hatályon kívül.

Az LMP korábbi elnöke szerint a párt betiltásának felvetése példátlan a magyar politikatörténetben.

“Ez tényleg egy Rubicon. 1989 óta ezt a vörös vonalat soha senki nem merte átlépni. Sok mindenről volt már itt szó az elmúlt hét évben is, de az, hogy pártokat az állami támogatás megvonásával, vagy adott esetben megszüntetéssel fenyegessenek – ezt a vörös vonalat még a Fidesz sem merte átlépni.”

– mondta Schiffer.

/ alfahír nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak