Belföld Kékfény Közélet 

Nyíregyházi ingatlanmutyi a CEU egykori szakértője és a Fidesz között

Nyíregyházán március végén robbant a hír: vélhetően jóval a piaci ár alatt adta el a fideszes városvezetés a belvárosban található MSZMP székházat. A Jobbik szerint ráadásul egy volt CEU-s szakértő vette meg az épületet.

Az állami tulajdonú ÉRF Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt., alig 23.750 Ft/m2-es áron, azaz 95 millió forintért adta el a 10 emeletes, 4000 m2-es nyíregyházi irodaházat a BAK Holdingnak és PV Zöldenergia Kft.-nek.

A nyíregyházi Jobbik szerint megdöbbentő az ár, hiszen – értékelésük szerint – az épülettel közelében található közel azonos időben épített, és hasonló hasznosítható területű Nyírfa Áruház 2013-ban 813 Millió Ft áron került meghirdetésre.

Emlékeztettek: az állam felajánlotta megvásárlásra az épületet a fideszes vezetésű Nyíregyházának, azonban Dr. Kovács Ferenc a jelentős költségek miatt (felújítással együtt kb. 150 millió Ft) visszautasította a lehetőségét.

Nem tett viszont így a volt önkormányzati alkalmazott Bak Tibor, aki korábban az Alapfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ (ALIM) vezetője volt, jelenleg pedig az állami fenntartású Nyíregyházi Tankerületi Központ gazdasági igazgatóhelyettese.

A helyi Jobbik szerint különösen pikáns, hogy Bak Tibor korábban a CEU szakértőjeként dolgozott, vagyis a fideszes logikát követnénk, akkor azt kellene mondanunk: Soros egykori embere vette meg áron alul a székházat.

Szerintük azonban ennél fontosabb, hogy klasszikus hanyag és hűtlen kezelés merülhet fel gyanúként ez ügyben. Mint írták, a nyíregyházi városvezetés nagy hibát követett el azzal, hogy nem élt az irodaház megvásárlásának lehetőségével, hiszen a bérleti díjakból akár 2-3 év alatt is megtérülhetett volna a ráfordított összeg.

A vásárlás körülményei, az alacsony eladási ár, a vevő fideszes kötődése és kapcsolatai egyértelművé teszik mindenki számára, hogy a Szarvas Irodaház eladása nem szól másról, mint az állami vagyon további elherdálásáról és újabb fideszes haveroknak való átjátszásáról – mondta Lengyel Máté, a Jobbik nyíregyházi vezetője.

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/alfahír nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak